Salgın Ne Zaman Bitecek?

Salgın Ne Zaman Bitecek?

12 Nisan 2020 - 11:14 - Güncelleme: 12 Nisan 2020 - 11:20

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, özel bir televiyon programında gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kalın, "Salgın kesin olarak bu tarihte biter diye bir öngörüde bulunmak gerçekten çok zor." ifadelerini kullandı


 
İbrahim Kalın’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:
 
Cumhurbaşkanımız tavsiye dilen tedbirlere titizlikle uyuyor. Sıkı bir şekilde uyguluyor. Devlet işleyişinde aksaklık olmaması için bütün tedbirler alındı ve altyapı kuruldu. Önemli toplantılar video konferans ile yapılıyor.
 
Cumhurbaşkanımız tedbirlerin uygulanması konusunda çok titiz ve hassas davranıyor.
 
SALGIN NE ZAMAN BİTER?
 
Sürecin ne zaman biteceği alınan tedbirlerin ne kadar başarıyla uygulandığına bağlı. Bir küçük kaçak ikinci bir dalgayı tetikleyebiliyor. Kesin olarak "bu tarihte biter" diye bir öngörüde bulunmak gerçekten çok zor.
 
Sağlık alt yapımız virüse karşı çok güçlü.
 
Bu süreç sona erdiğinde ekonomik olarak bu noktadan çok hızlı çıkacağımızı düşünüyorum. 
 
Yeni bir dünya mutlaka kurulacak. Aksi halde bir sonraki afet karşısında vereceğimiz cevap çok daha yıkıcı olabilir. Türkiye sağlam bir alt yapıya sahip olduğu için bu süreci iyi yönetti.
 
3 alan çok önemli hale geldi. Birincisi biyo-güvenlik. İkincisi siber-güvenlik. Üçüncü nokta da gıda güvenliği...
 
IMF İLE ANLAŞMA İDDİALARI
 
Türkiye’nin IMF ile yeni bir anlaşma yeni bir kredi almak gibi bir durumu gündeminde yok. IMF diye bir gündemimiz yok. Ama bu küresel krizden hep birlikte çıkacağız.

ERMENİSTAN VE İSRAİL'E YARDIM

 

Ermenistan'dan bir ilaç talebi olmuştu. Cumhurbaşkanımız bunu onayladı. İsrail'den de bir tıbbi malzeme talebi oldu. Bu da zannediyorum bugünlerde tamamlanacak ama biz eş zamanlı olarak Filistin'e de malzeme göndereceğiz. Pek çok ülkeye gönderdik.

 

Son derece insani bir durum. Burada siyasi hesap yapılmaz. Biz bunları temin ettik, etmeye de devam edeceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x