Salgın Ne Zaman Bitecek?

Salgın Ne Zaman Bitecek?

12 Kasım 2020 - 18:20 - Güncelleme: 12 Kasım 2020 - 18:20

Koronavirüse karşı etkili bir aşı geliştirme çalışmaları yürüten şirketlerden olumlu haberler geldikçe, umutlar yeşeriyor. İki aşının insanlar üzerindeki testlerde yüzde 90 başarıya ulaşması, "Dünya ne zaman normale dönecek?" sorusunu gündeme getirdi

Önce Almanya’dan, ardından ise Rusya’dan geliştirilen aşıların yüzde 90 etkili olduğu müjdesi geldi. Gözler hemen, dünyanın ne zaman normale döneceği sorusuna çevrildi.

Oxford Üniversitesi önderliğinde hazırlanan ve İngiliz Bilimler Akademisi tarafından yayımlanan bir raporda koronavirüs aşısının bulunması halinde salgının hemen sona ermeyeceği uyarısı yapıldı.

10 KİŞİDEN 8'İNİN AŞILANMASI GEREKİYOR

Rapora göre, aşının salgını durdurabilmesi için her 10 kişiden 8’inin aşılanması gerekiyor.

İngiliz bilim insanları, onay alması halinde ülkede yılbaşından önce sağlık çalışanları ve kronik hastalara dağıtılması beklenen aşının karantina ve sosyal mesafe önlemlerini ortadan kaldırmayacağı görüşünde.

Aşılamanın sağlık çalışanları üzerinde çok büyük bir yük olacağı belirtilen raporda, aşıların çalışmama ihtimalinin olabileceğine de dikkat çekildi.

10 MİLYAR DOZ AŞIYA İHTİYAÇ VAR

Dünyada salgının bitmesi için, en az 10 milyar doz aşıya ihtiyaç var. Aşı adaylarının onay alması halinde gelecek yıl sonuna kadar ancak 5 milyar doz aşı üretilebilmesi öngörülüyor.

Tabii burada aşının herkese ulaşma güçlüğü ve aşı olmayı reddeden insanlar ana iki sorun olarak ortaya çıkıyor.

Uzun bir süreçten bahseden araştırmacılar, salgının gelişmiş ülkelerde en az gelecek ilkbahara kadar diğerlerinde ise belki yıllarca sürebileceğini beklediklerini kaydetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x