ŞAMPİYONUN ŞAMPİYONLAR LİGİNDEKİ MUHTEMEL RAKİPLERİ

ŞAMPİYONUN ŞAMPİYONLAR LİGİNDEKİ MUHTEMEL RAKİPLERİ

ŞAMPİYONUN ŞAMPİYONLAR LİGİNDEKİ MUHTEMEL RAKİPLERİ

29 Mayıs 2017 - 11:20 - Güncelleme: 29 Mayıs 2017 - 11:22

Kara Kartal art arda ikinci kez zirveye kondu. Şampiyonlukla adını yine Devler Ligi’ne yazdırdı. Avrupa’nın en büyük kupasına direkt katılma hakkı elde etti. Devler Ligi’nin sitesinden de kutlama geldi.

Beşiktaş bir kez daha Türkiye'nin en büyüğü olurken, bu tarihi başarısıyla yine Avrupa'nın en büyük kupasında direkt boy gösterme hakkı da kazandı. Başkan Fikret Orman'dan, teknik direktör Şenol Güneş'e, yöneticisinden, cefakar taraftarına, yıldız futbolcusundan, emektar malzemeci
Süreyya'ya kadar herkes bir sezon boyunca alın teri döktü ve sonunda Beşiktaş bir kez daha mutlu sona ulaştı. Ancak siyah- beyazlılar için Süper Lig sadece bir hedef. Artık rota Avrupa futbolunun zirvesi olan Şampiyonlar Ligi'nde destan yazmak. Beşiktaş'ın rakipleri de büyük oranda belirlendi.

Kartal şu andaki puanlarla 4. torbada yer alıyor. Ancak play-off aşamasındaki sonuçlara göre siyah-beyazlı temsilcimiz 3. torbaya da yükselebilir. Beşiktaş'ın puanı 45.840. Beşiktaş'tan yüksek puanlı 6 takım var. Ön eleme oynayacak Sevilla, Napoli, Ajax, Dinamo Kiev, Olympiakos ve Liverpool'dan en az 2 tanesinin play off aşamasında elenmesi gerekiyor. Bu durumda Kartal, 3. torbaya yükselecek. Böylece temsilcimiz bir üst torbadaki güçlü rakiplerinden kurtulmuş olacak.

KANARYA'YI SOLLADI
Beşiktaş, 2016-17 sezonunu şampiyon tamamlayarak 7. kez Devler Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandı. Siyah-beyazlılar böylece bu alanda Fenerbahçe'yi geride bıraktı. Avrupa'nın 1 numaralı organizasyonuna Galatasaray 14 kez katıldı. Beşiktaş 7. katılım hakkını kazanırken, Fenerbahçe 6 kez mücadele etti. Trabzonspor ve Bursaspor ise 1'er kez Devler Ligi'nde oynadı.
.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x