Savaş Başladı!

Savaş Başladı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmasının ardından Ukrayna'nın çeşitli bölgelerinden patlama sesleri yükseliyor. Biden ise "Dünya Rusya'dan hesap soracak" dedi ve meydan okudu. İşte dakika dakika son gelişmeler

24 Şubat 2022 - 08:37

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Başlatılan harekatın ardından açıklamalar ise peş peşe geldi. 

İŞTE DAKİKA DAKİKA YENİ GELİŞMELER
08:07    KİEV'DE SİREN SESLERİ

 Ukrayna'nın başkenti Kiev'de siren sesleri çalmaya başladı.

08:00    MOSKOVA BORSASINDA İŞLEMLER DURDURULDU
 Moskova'dan gelen bilgilere göre borsa işlemleri durdurulduğu belirtildi.

08:00    UKRAYNA'DA SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ
 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ülkede seferberlik ilan ettiğini duyurarak "Eğer canımıza, özgürlüğümüze, çocuklarımıza saldırılırsa, kendimizi savunacağız, saldırmayacağız, kendimizi savunacağız." dedi. 


07:45    KİEV'DE HALKA EVDE KALMA ÇAĞRISI
 Kiev yönetimi, bölgede yaşayan halkın evde kalması çağrısında bulundu

07:42    SAVAŞ JETLERİ SESLERİ DUYULUYOR
 Ukrayna'nın Donbas bölgesinde yer alan Kramatorsk kenti üzerinde savaş jetlerinin sesi duyuluyor

07:30    RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
 Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı: Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin askeri altyapısı, hava savunma tesisleri, askeri havaalanları ve havacılığı yüksek hassasiyetli silahlarla devre dışı bırakıldı

07:00    UKRAYNA'DAN AÇIKLAMA
 Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba yaptığı açıklamada "Putin, Ukrayna'ya karşı geniş çaplı bir savaş başlattı." dedi.


06:58    NATO'DAN RUSYA SALDIRISINA KINAMA
Stoltenberg açıklamasında "Rusya'nın sivilleri tehlikeye atan saldırısını şiddetle kınıyorum. Uyarılarımıza ve diplomasi çabalarımıza rağmen Rusya bir kez daha bağımsız bir ülkeye saldırı yolunu seçmiştir" dedi. 

06:53    BM'DEN PUTİN'E ÇAĞRI
 Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya’nın Ukrayna’ya işgale hazırlandığı iddiaları üzerine, "Başkan Putin, birliklerinizin Ukrayna'ya saldırmasını durdurun, barışa bir şans verin." diye seslendi.

06:20    BIDEN: DÜNYA RUSYA'DAN HESAP SORACAK
 ABD Başkanı Biden "Bu saldırının getireceği ölüm ve yıkımın tek sorumlusu Rusya'dır. ABD ve müttefikleri birlik ve kararlılıkla karşılık verecektir. Dünya, Rusya'dan hesap soracak." ifadesini kullandı.

Putin'in harekat emrini vermesinin ardından Biden'dan açıklama: Acılara yol açacak bir savaşı seçtiPutin'in harekat emrini vermesinin ardından Biden'dan açıklama: Acılara yol açacak bir savaşı seçti
06:10    UKRAYNA'DA PATLAMA SESLERİ
 Ukrayna'nın Donbas bölgesinde yer alan Kramatorsk kentinde 2 büyük patlama sesi duyuldu. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de büyük patlama sesleri duyuluyor.

Son Dakika! Ukrayna'da başkent Kiev ve Donbas bölgesinde büyük patlama sesleriSon Dakika! Ukrayna'da başkent Kiev ve Donbas bölgesinde büyük patlama sesleri
06:00    PUTİN'DEN HAREKAT EMRİ
 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x