Savaş Kapıda!

Savaş Kapıda!

Tüm dünya Rusya ile Ukrayna arasındaki krize odaklandı. Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz savaş boyutuna gelirken açıklamalar ve son dakika gelişmeleri peş peşe geliyor. Ukrayna'da halk sokağa indi. Rusya ise dünyayı karşısına almaya devam ediyor. İşte dakika dakika Rusya ve Ukrayna'daki gelişmeler

23 Şubat 2022 - 08:20

Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz savaş boyutuna gelirken, açıklamalar ve gelişmeler peş peşe geldi. Liderler yaptıkları açıklamalar ile Rusya'ya yaptırım uygulayacaklarını bildirirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise yaptırımlara karşı doğal gaz kozunu kullandı "Minsk anlaşması artık ölü" dedi.

 

DAKİKA DAKİKA RUSYA-UKRAYNA KRİZİNDEKİ SON GELİŞMELER
07:00    JAPONYA'DAN RUSYA KARARI

 Japonya, Ukrayna'ya yönelik hamleleri karşısında Rusya'ya ekonomik yaptırım kararlarını duyurarak, "kördüğüm çözecek çabalara dönmesi çağrısı" yaptı.

03:00    BIDEN-PUTIN ZİRVESİ İPTAL
Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya'nın eylemlerinin Ukrayna işgalinin başlangıcı olduğunu belirterek, ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir zirve yapılmasının şu anda gündemlerinde olmadığını bildirdi.

01:20    ABD, BAZI KUVVETLERİNİ BALTIK ÜLKELERİNE KAYDIRIYOR
 ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rusya’nın Ukrayna’daki adımları üzerine, çeşitli Avrupa ülkelerinde konuşlu ABD kuvvetlerinden bir kısmını Baltık ülkelerine ve Polonya’ya kaydıracağını açıkladı.

00:05    DONBAS'TA TAHLİYELER
 Ukrayna'nın Donbas bölgesinden tahliye edilenler 15 bölgeye yerleştirildi.

23:00    BM'DEN UKRAYNA KARARI
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, bugün Ukrayna’daki son gelişmeleri değerlendirmek üzere olağan bir oturum gerçekleştirecek.

22:00    ABD BAŞKANI BIDEN: BU BİR İŞGAL
 ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik adımlarını “işgalin başlangıcı” olarak nitelendirerek, Rusya’ya yönelik yaptırımların ilk bölümünü duyurdu.

21:15    AB: RUSYA'YA ÇOK ZARAR VERECEĞİZ
AB Yüksek Temsilcisi Borrell, Rusya'ya uygulanacak yaptırımların detaylarını açıkladı
Borrell, AB'nin "tüm kartlarını masaya en baştan koymak istemediğini" dile getirerek, yaptırımların Rusya'ya "çok zarar vereceğini" söyledi.

20:40    "UKRAYNA'DAKİ PERSONELLERİMİZ TAHLİYE EDİLECEK"
Rusya Dışişleri Bakanlığı, çok yakın bir zamanda Ukrayna’daki diplomatik personelinin tahliye edileceğini duyurdu.

20:20    "MINSK ANLAŞMASI ARTIK ÖLÜ"
Batılı ortaklarla da yaptıkları görüşmede her defasında Minsk Anlaşmalarının uygulanması gerektiğini söylediklerini hatırlatan Putin, "Ama onlar bunu ortaklarına, bugünkü Kiev yönetimine yaptırmaya zorlayamadılar. Bu nedenle bu kararı vermek zorunda kaldık. Bu anlamda elbette şimdi Minsk Anlaşmaları yok. Bu oluşumların bağımsızlığını tanıdıysak neden bunları yerine getirelim." ifadelerini kullandı.

20:00    RUS ASKERLERİ DONBAS'A GİRDİ
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna içinde ve çevresindeki yığınağının arttığını, askerlerin muharebeye hazır beklediğini ve dün gece Donestk ile Luhansk'a Rus askerlerinin girdiğini söyledi.

19:00    ZELENSKIY: BÜYÜK TRAJEDİ YAŞANABİLİR
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Donetsk ve Luhansk'ı tanıma kararının ardından ikinci kez konuştu. Rusya'nın kararıyla Ukrayna karşıtı saldırılara yasal bir zemin hazırladığını söyleyen Zelenskiy, "Büyük bir trajedi yaşanabilir." dedi

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x