Sel Felaketinde Son Durum!

Sel Felaketinde Son Durum!

15 Temmuz 2021 - 14:16

Rize'deki sel felaketinde kayıp üç kişinin daha maalesef cansız bedenine ulaşıldı. Bölgede 3 kişi hala kayıp. Heyelan ve selin vurduğu Muradiye Beldesi'nden son durum

Rize'de sel nedeniyle adeta bir felaket yaşandı. Kentte öğleden sonra başlayan şiddetli sağanak sonucu sel oluştu. Çayeli ilçesinde metrekareye 148, Güneysu ilçesindeyse metrekareye 207 kilogram yağış düştü. Sağanak nedeniyle kentin farklı yerlerinde toprak kaymaları meydana geldi. Güneysu, Pazar, Ardeşen, Çayeli, Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinde aşırı yağışlar sonucu 30'a yakın ihbar alındı. Rize Valisi yüze yakın köy yolunda toprak kayması olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bölgede incelemelerde bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgede üç kişinin daha cansız bedeninin bulunması sonucu can kaybı sayısının 5'e yükseldiği bildirdi. Üç cenazenin Ballıdere köyünde sel nedeniyle yıkılan bir evin enkazında bulunduğunu söyledi.


Öte yandan Meteoroloji, Trabzon merkez ve doğusu ile Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış beklendiğini duyurdu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x