Şenol Güneş Açıkladı!

Şenol Güneş Açıkladı!

11 Kasım 2019 - 14:59

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, İzlanda ile perşembe günü oynayacağımız maç öncesi açıklamalarda bulundu. Şenol Güneş, Emre Belözoğlu'nun İzlanda ve Andorra maçlarında oynayıp oynamayacağına açıklık getirdi


EURO 2020 Elemeleri’nde perşembe günü İzlanda ile karşılaşacak olan Milli Takım’da teknik direktör Şenol Güneş basın toplantısı düzenledi. Şenol Güneş, Emre Belözoğlu ile ilgili “Emre Belözoğlu bizim kaptanımız. Yaşı ve sakatlıklarına katlanıp bizimle oynamaya çalışıyor. Tedavisini oluyor. Sakat olsa bile bizimle olacak. Kampa da ilk gelen Emre’ydi ama bu akşam yarın durumuna bakacağız” dedi.

İzlanda ve Andorra maçlarını değerlendiren Şenol Güneş, şunları söyledi:

”İlk günden beri oldukça mesafe katettik. Son düzlüğe geldik artık. Anadolu’da başlayan bu yarışı, İstanbul’da bitirip Avrupa’ya gitmek istiyoruz. Hedefimiz 2 maçta 6 puan. Bir beraberlik hakkımız da var. Kazanamıyorsak beraberlik de bizim için iyi bir sonuç olur. Hedefimiz iki maçta 6 puan. Kazanmak için oynadığımızda en kötü beraberlik bile bizim için iyi bir sonuç. Çünkü 1 puan almamız halinde hedefimizi gerçekleştireceğiz. Maçtan bir gün önce İstanbul’a gelecekler, şu anda Antalya’da kamptalar. Beş oyuncumuz Avrupa’dan geliyor bugün…”

‘ALINAN SONUÇLAR HERKESİ ÜZÜYOR’

“Birlikte, daha önce başardığımız, aldığımız iyi sonuçlarla Türkiye’yi mutlu ettiğimiz gibi yine mutlu etmek istiyoruz. Herkesin duasını bekliyoruz. Maçın sonunda, mutlu olarak ayrılmak istiyoruz. Kulüplerimizle birlikteyiz. Bizde onları temsil ediyoruz. Kulüplerimizin beklenenin dışında sonuçlar alması hepimizi üzüyor. Alınan sonuçlar onları idol olarak alan herkesi üzüyor. İnşallah takımlarımız Avrupa’da güzel işler yapacaklar. Son maçlara baktığımızda Devler Ligi ve Avrupa Ligi’nden elenmiş görüyor bazı takımlarımız. Galatasaray’ın Brugge’u yenerek Avrupa Ligi’nde devam etmesi, Başakşehir’in yoluna devam etmesi ihtimal dahilinde. Avrupa’ya direkt gitmek için herkesin sorumluluğu var. Dört büyüklerden yedi futbolcu aldık. Eskiden daha fazla alıyorduk. Türk futbolunun eksikleri ve sorunları da var.”

‘SAKİN KALMAMIZ AKILLI OYNAMAMIZ GEREK’

“İnşallah Avrupa Şampiyonası’na katıldıktan sonra o tecrübe ile Dünya Kupası’na da katılırız. Şu ana kadar geldiğimiz noktadan memnunum. Gruptaki tek mağlubiyetimizi İzlanda’dan aldık. İzlanda, biz bunları yendik yine yeneriz düşüncesiyle gelecek. O yüzden sakin kalmamız ve akıllı oynamamız gerek. Her şey hazır olmak lazım. Panik yapmak, telaş yapmak doğru değil. Hedefimize ulaşmak istiyoruz. Bunu unutmayalım öncelikle…”

‘EMRE’NİN DURUMUNA BAKACAĞIZ’

“Kendimize inanıyoruz, güveniyoruz. Bütün maçlara aynı ciddiyetle çıktık. İhmale tahammülümüz yok. Daha heyecanlı, coşkulu olmamamız gerekiyor. Bu duyguyla çıkarsak işimiz daha kolay ve güzel olur. Yeni gelen oyuncularla futbolda büyük bir pazar olacağımızı düşünüyorum. Avrupa’da oynayan futbolcu sayımız daha da artmalı. Avrupa’da oynayan futbolcularımızın gelecek nesillere örnek olacağını düşünüyorum. Bu sayı daha da fazlalaşmalı…”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x