Servet Yatıyor!

Servet Yatıyor!

28 Nisan 2021 - 13:49

Polonya'nın güneyindeki Minkowskie köyünde, Hitler'in Nazi subaylarının genelev olarak kullandıkları sarayda, yarım milyar pound (yaklaşık 5.5 milyar lira) değerinde 48 kasa Nazi altını olabileceğini ortaya çıkmasıyla hazine avcıları harekete geçti


 
Nazi subaylarının torunlarından aldıkları belgeler, günlükler ve haritalar hazine avcılarını harekete geçirdi. Polonya'nın güneyindeki Minkowskie köyünde 18. yüzyıldan kalma 'genelev sarayı'nın arazisinde diğer değerli eşyalarla birlikte 10 ton altın çıkarılması umulurken, kazıya önümüzdeki hafta başlanması bekleniyor. 

Hazinenin İkinci Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru 4. kez Alman devletini kurmak için Nazi komutanlarından Heinrich Himmler'in emriyle çalındığı düşünülüyor. Ayrıca yine aynı bölgede, dönemin bölgede yaşayan zengin Almanları'nın Kızıl Ordu tarafından yağmalamaktan korumak için saklamaları için Nazi ordusuna teslim ettikleri özel koleksiyon mücevherler ve değerli eşyaların da bulunduğu düşünülüyor. 


 
Gizli belgelerin biz Nazi subayının günlüğünün torunları tarafından saklanmasıyla ortaya çıkan haritada bulunduğu anlaşıldı. 

Belgeler arasında von Stein adlı kıdemli bir subayın Minkowskie'deki sarayda çalışan ve daha sonra sevgilisi olan kızlardan birine yazdığı bir mektup da var. Subayın mektubunda, "Sevgili Inge, Tanrı'nın isteğiyle görevimi yerine getireceğim. Bazı taşımalar başarılı oldu, ancak geriye kalan 48 sandık burada size emanet. Nerede olduklarını yalnızca siz biliyorsunuz. Tanrı sana ve bana yardım etsin" dediği görüldü. 

Michaelis takma adını kullanan yüksek rütbeli bir Nazi subayı tarafından yazıldığı söylenen bir günlükte ise geçen yıl 28 ton hazinenin gömülü olduğu düşünülen bölgede başka bir sarayın yeri ortaya çıktı. 


 
Inge'nin savaş sonunda bölgenin Sovyet kontrolündeki Polonya'ya teslim edilmesiyle görünümünü ve kimliğini değiştirip bölgeden biriyle evlendiği, 60 yıl boyunca hazineyi gözetlemeyi sürdürdüğü iddia ediliyor.

Prusyalı general Friedrich Wilhelm von Seydlitz tarafından 18. yüzyılda yaptırılan Minkowskie'deki saray, yıllar içinde birkaç kez el değiştirip savaştan sonra Kızıl Ordu ve Polonya Ordusu'nun farklı zamanlarda konuşlandığı bir yer olmuş, daha sonra meclis, anaokulu, hatta sinema olarak kullanılmıştı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x