SİBEL PARMAKSIZ: 18 KERE HAYIR!

SİBEL PARMAKSIZ: 18 KERE HAYIR!

SİBEL PARMAKSIZ: 18 KERE HAYIR!

10 Nisan 2017 - 16:00

18 KERE HAYIR!..

14-15

MADDE MADDE TEK ADAM ANAYASASINA NEDEN HAYIR?

Madde 119: Olağanüstü hal ilan yetkisinin “Cumhurbaşkanı Başkanlığı’ndaki Bakanlar Kurulu” ndan alınarak, Cumhurbaşkanı’na bırakılmasını öngören madde.                    “Mevcut sistemde olağanüstü hal ilan yetkisi Cumhurbaşkanlığı Başkanlığında toplanan Bakanlar Kuruluna aittir. Yetkinin bu şekilde Bakanlar Kurulu tarafından kullanılması, konunun kurul halinde tartışılmasına ve Cumhurbaşkanının da fikir beyan etmesine imkan vermektedir.                                                                                                                                            Bu yetkinin yalnızca Cumhurbaşkanına bırakılması, toplum ve devlet hayatına ilişkin ciddi tehditlerin ortaya çıktığı bu en ciddi anlarda, alınması gereken tedbirler konusunda Yürütme organı içinde asgari bir tartışma ve kolektif karar alma imkanı dahi ortadan kaldırılmış olmaktadır.” (İzmir Barosu, Anayasa Değişikliği Kitapçığı)

Bu maddede yapılan değişiklik ile hemen hemen her konuda meclisi devre dışı bırakmayı amaçlayan TEK ADAM ANAYASASI, hiç kimseye danışmadan, tartışmadan, kimseden görüş almaya bile gerek duymadan olağanüstü hal ilan edebilme yetkisini Bakanlar Kurulundan da alarak tek kişiye bırakmaktadır.  

İstediği zaman OHAL ilan edecek, istediği zaman kaldıracak. Meclis zaten devre dışı, kendi seçtiği Bakanlar bile konuşamayacak. Bunu adı DİKTATÖRLÜK DEĞİL NE? Ülkenin ciddi tehdit altında bulunduğu en tehlikeli durumlarda TEK ADAM ne isterse o olacak!.

Madde 142:Mahkemelerin kuruluşu, görev ve yetkileri, işleyişi ve yargılama usulleri kanunla düzenlenir.” buna yapılan ek ise; “Disiplin mahkemeleri dışında askeri mahkemeler kurulamaz. Ancak, savaş halinde asker kişilerin görevleri ile ilgili olarak işledikleri suçlara ait davalara bakmakla görevli askeri mahkemeler kurulabilir.”

Yapılan bu ek düzenleme ile Mahkemelerin kuruluşuna kısıtlama getirilmektedir.

Bir sonraki yazımızın konusu Türkiye Cumhuriyeti Mahkemelerinin, ANAYASA MAHKESİNİN VE HAKİMLER SAVCILAR YÜKSEK KURULUNUN ne hale getirilmek istendiğini ele alacağız. Dolayısıyla Mahkemeler nasıl BAĞIMSIZLIK ilkesinden ve Cumhuriyet değerlerinden, Kurucu felsefeden uzaklaştırılmaya çalışılıyor? Konularına değineceğim.

 

Ülkemizi DİKTATÖRLÜK REJİMİNE sürükleyen TEK ADAM ANAYASASINA HAYIR!..

LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ ‘nin Sonunu Hazırlayan ANAYASAYA HAYIR!.. 

 

18 KERE HAYIR !..

(devam edecek..)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x