Sınırda Yüksek Tansiyon!

Sınırda Yüksek Tansiyon!

Rus Ordusu, Ukrayna'ya ait iki silahlı aracın sınır bölgesinde imha edildiğini duyurdu. Ayrıca, Rostov'da ateş açmaya çalışan 5 Ukrayna askerinin de öldürüldüğü belirtildi. Ukrayna ise bu açıklamayı yalanlayarak "Rostov'da askeri varlığımız yok" dedi

21 Şubat 2022 - 16:55

Rusya Güney Askeri Bölgesi, Ukrayna’dan Rusya’ya geçmeye çalıştığı öne sürülen 5 kişilik "Ukraynalı sabotaj ve keşif grubunun" etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı Güney Askeri Bölgesinden yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna üzerinden Rusya’ya sınır ihlali yapmaya hazırlanan bir grubun önlendiği iddia edildi.
 
Grubun sabotaj ve keşif için iki zırhlı araçla Rostov bölgesine geçmeye çalıştığı belirtilen açıklamada, "Araçların yanı sıra Ukraynalı sabotaj ve keşif grubundan Rusya sınırını ihlal eden 5 kişi etkisiz hale getirildi.” ifadesi yer aldı.

Rusya Federal Güvenlik Servisinden (FSB) yapılan açıklamada ise Ukrayna’dan ateşlendiği iddia edilen bir top mermisinin Rostov bölgesinde bulunan bir sınır kontrol noktasına isabet ettiği öne sürüldü.
 
Ukrayna Ordusu ise, "Rostov'da askeri varlığımız bulunmamakta, Rusların iddiası gerçeği yansıtmıyor" dedi. 

Bugün Ukrayna topraklarından yapılan havan topu saldırısında Rusya'da bulunan Rostov bölgesindeki sınır karakolu tamamen yok edildiği belirtilmişti. Interfax'ta yer alan Rusya'nın federal güvenlik servisi FSB'nin açıklamasında, olayda can kaybı yaşanmadığı belirtildi. Açıklamaya göre, söz konusu karakol Rusya'nın Ukrayna sınırına 150 metre mesafede bulunuyor.

Rus basını saldırıya uğrayan karakolu paylaştı...


UKRAYNA ORDUSU YALANLADI: SAHTE HABER
Öte yandan, Ukrayna ordusu, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından havanlı saldırı haberi yalanlandı. Ordu, Moskova'nın iddiasını "sahte haber" olarak nitelendirdi.

Ukrayna hükümeti ve ülkenin doğusunda Rusya'nın desteklediği ayrılıkçılar arasındaki çatışmalar Perşembe gününden bu yana hız kazanmıştı.


AIR FRANCE'IN UÇUŞLARI İPTAL EDİLDİ
Air France Salı günü yapılacak Paris-Kiev uçuşlarını iptal etti. Konu hakkında bilgi BFM TV'de yer aldı.

Almanya merkezli havayolu şirketi Lufthansa başta olmak üzere, Scandinavian Airlines (SAS), Austrian Airlines ve Swiss International Air Lines gibi firmalar da 21-28 Şubat tarihleri arasındaki Ukrayna seferlerini askıya aldığını duyurmuştu. Uçuşların devam edip etmeyeceği ise Şubat sonunda ülkenin genel durumuna göre değerlendirilecek.
 
Ukrayna Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, yolcuların mağdur olmaması için iptal edilen uçuşların yerine Ukraine International Airlines'a (UIA) ait uçakların gerekli seferleri düzenleyeceği belirtildi.

Ukrayna hükümeti ve ülkenin doğusunda Rusya'nın desteklediği ayrılıkçılar arasındaki çatışmalar Perşembe gününden bu yana hız kazanmıştı.

ABD ve Batılı devletler, Ukrayna ve ülkenin doğusundaki ayrılıkçılar arasında yükselen gerilimin hali hazırda Ukrayna sınırına asker konuşlandıran Rusya tarafından Ukrayna'yı işgal etmek için bir bahane olarak kullanılabileceği uyarısında bulunmaktaydı.
 
Rusya ise Batılı devletlerin suçlamalarını reddederek, Ukrayna'yı işgal etme gibi bir planının olmadığını açıklamıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x