"Sıyrılmak İstiyorsan..."

"Sıyrılmak İstiyorsan..."

22 Kasım 2018 - 14:13

ABD Başkanı Trump'ın Prens Selman'ı Kaşıkçı cinayetinden sıyırmak için milyarlarca dolar yatırıma ikna ettiği konuşuluyor. Middle East Eye isimli sitede yayınlanan makaleye göre, Trump'ın açıklamasının alt metninde yatan mana şu: "Kurtulmak istiyorsan 450 milyar dolar vereceksin"

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkındaki resmi yazılı açıklaması tamamen yanlış bilgilerle dolu olsa da, siyasi samimiyetin olağanüstü bir örneği olarak değerlendiriliyor.

Middle East Eye'de Marco Carnelos isimli gazeteci tarafından kaleme alınan makaleye göre, Trump'ın Prens Selman'ı bu işten kurtarmak için 450 milyar dolar istediği ifade ediliyor.

"Suudi Arabistan bizim için çok şey yaptı"
Makalede ilginç ifadeler var:

"Trump, eski Amerikan başkanları tarafından Suudi Arabistan hakkında yapılan genel boş söylemleri bıraktı. Trump, ABD'nin Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Kaşıkçı'yı öldürmesine göz yumdu. Çünkü ona göre yapılan anlaşmalar çok daha üstündü. Suudi Arabistan, ABD'den pek çok silah satın aldı ve petrol fiyatlarını Amerikan çıkarlarına uygun hale getirdi"

İnsan hakları ve hukuku savunmak ile Amerikan çıkarlarını korumak karşı karşıya geldiğinde, Trump'ın ikincisini tercih edeceği belirtilen makalede, şu ifadeler yer aldı:

Aslında, Trump'ın bildirisi, Suudi Arabistan'a bir çıkış yolu niteliğinde
Trump'ın resmi açıklamasında yer alan "Dünya çok tehlikeli bir yer" ifadelerine atıfta bulunulan makale şöyle devam ediyor:

"Dünya çok tehlikeli bir yer olduğu için ABD ne olursa olsun Suudi Arabistan'ı desteklemeye devam edecektir. Bu açıklamanın gizli bir mesajı var, o da Suudi Prens'e, "450 milyar dolarlık yatırım" çağrısıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x