Taliban’dan Açıklama Geldi!

Taliban'dan Açıklama Geldi!

26 Ağustos 2021 - 17:40

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'nın bulunduğu bölgede bir patlama meydana geldi. Taliban'dan yapılan açıklamada aralarında çocukların da olduğu en az 13 kişinin öldüğü belirtildi


 
Afganistan'da Kabil Havaalanı bölgesinde iki patlama meydana geldi. ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Afganistan'ın başkenti Kabil'de bulunan Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı yakınında patlama meydana geldiği belirtildi. Patlama nedeniyle en az 13 ölü, onlarca yaralının olduğu belirtiliyor. Taliban'dan yapılan açıklamada aralarında çocukların da olduğu en az 13 kişinin öldüğü belirtildi. Yaralıların arasında 3 ABD'li askerin de olduğu açıklandı. ABD'li bir yetkili, ilk gelen bilgiye göre patlamanın bir canlı bomba eylemi olabileceğini bildirdi. 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: BİRLİĞİMİZDE HERHANGİ BİR HASAR, ZAYİAT YOKTUR

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Kabil'deki patlamaya ilişkin yapılan açıklamada, "Kabil Havaalanı dışında iki patlama olmuştur. Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur" denildi. 

https://twitter.com/tcsavunma


TERÖR SALDIRISI UYARISI

ABD, İngiltere, Yeni Zelanda ve Avustralya Kabil Havalimanı'nda yüksek bir terör saldırısı tehdidi olduğunu belirterek vatandaşlarını bölgeden uzak durmaları konusunda uyarmıştı.

Uyarının nedenine ilişkin net bir açıklama yapılmadı, ancak İngiltere Savunma Bakanlığı, daha önce DAEŞ’e bağlı bir grup olan DAEŞ-Horasan grubunun intihar saldırısı yapma ihtimali olduğunu bildirmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x