Tarih Tekerrür Etti!

Tarih Tekerrür Etti!

23 Ağustos 2021 - 09:58

Afganistan'da Taliban'ın başkent Kabil'e girmesiyle ABD büyükelçilik personelini ve vatandaşlarını helikopterle havalimanına taşımıştı. Bu anı gösteren görüntüler sosyal medyada çokça paylaşıldı. Kabil Havaalanı'nda yaşananlar, 46 yıl önce ABD'nin Vietnam'dan tahliye operasyonu başlattığı 1975 Saigon tahliyesini hatırlattı

30 Nisan 1975. ABD Vietnam'da savaşı kaybetmiş ve askerlerini 1973'te çekmişti. Güney Vietnam'ın başkenti Saigon, 2 yıl sonra Kuzey Vietnam Kurtuluş Cephesi kontrolüne geçmişti. Bu gelişme karşısında ABD, ülkedeki tüm ABD vatandaşları ve diplomatları tahliye operasyonu başlatmıştı.

Ve bu görüntülerden tam 46 yıl sonrası 15 Ağustos 2021. Afganistan'ın başkenti Kabil'in Taliban'ın eline geçmesi üzerine ABD ülkedeki vatandaşlarını ve diplomatlarını tahliye operasyonu başlattı. İşte dünya televizyonlarından son dakika olarak yansıyan tüm bu görüntüler, ABD'nin 1975'te Saigon'daki tahliye operasyonunu hatırlattı. Kabil Havaalanı'ndan yansıyan bir çok görüntü, 46 yıl önce Saigon'da yaşananlar ile birebir benzerlik gösteriyordu. ABD helikoterleri, Saigon'da olduğu gibi ABD büyükelçiliğinin üzerine inerken görüntüleniyordu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x