Tarihi Gün!

13 Kasım 2020 - 12:18

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez "Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisi Kanuni'yi bugün Karadeniz'e uğurluyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopter ile Kanuni sondaj gemisinin üzerinden geçti


Türkiye için güzel haberler peş peşe geliyor. Kanuni Karadeniz seferine başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Fatih, Tuna-1'den sonra Sakarya Gaz Sahası'ndaki  Türkali-1'de yeni sondajına başladı ve şu an itibarıyla 2 bin 600 metreye kadar  indik" dedi.

 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Haydarpaşa Limanı'nda Kanuni sondaj gemisine ilişkin olarak "Üçüncü Sondaj Gemimiz Kanuni'nin Karadeniz seferi başlıyor! Haydarpaşa Limanı'nda boğaz geçiş hazırlıkları için kule sökümü tamamlanan gemimiz Filyos Limanı için bugün demir alacak." ifadelerini kullandı. Bakan Dönmez, "Yavuz, Selçuklu-1'de sondajı 6 bin metrede tamamladı,  ümit verici sonuçlar aldık ve bu bölgenin yakınlarında yeni sondajlarımız  olacak" şeklinde konuştu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopter ile Kanuni sondaj gemisinin üzerinden geçti.Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 11.00 sıralarında Üsküdar Kısıklı'da bulunan konutundan çıkarak helikopter pistine geçti. Erdoğan'ın helikopteri Tekirdağ'daki program için buradan hareket etti. Erdoğan, Tekirdağ'a giderken Karadeniz'e hareket için Haydarpaşa açıklarında bulunan Kanuni sondaj gemisinin üstünden geçti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x