Tartışma Yaratan Karar!

Tartışma Yaratan Karar!

26 Ocak 2021 - 10:58

ABD'de kölelik yanlısı 7. Başkan Andrew Jackson, 20 dolarlık kağıt paradan kaldırılıyor. Yerine ise siyahi aktivist ve hemşire Harriet Tubman'ın getirilmesi planlanıyor


Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Hazine Bakanlığı'nın 20 dolarlık banknotta, kölelik yanlısı 7. ABD Başkanı Andrew Jackson yerine siyahi aktivist Harriet Tubman'ın portresini ekleme sürecini hızlandırmanın yollarını araştırdığını söyledi.



New York Times'ta yer alan habere göre, siyahi aktivist Tubman'ın 20 dolarlık banknotun yüzü olarak Andrew Jackson'ın yerini alması kararı, 2016 yılında Obama döneminde döneminde Hazine Bakanı Jacob Lew tarafından duyuruldu. Ancak yeni Başkan Donald J.Trump bu fikre karşı çıktı ve Lew'in yerine gelen bakan Steven Mnuchin, paraya yeni güvenlik özellikleri eklemenin daha acil bir öncelik olduğunu savunarak çalışmayı durdurdu.


Hazine Bakanı Mnuchin, yeni görüntülere sahip notların 2028 yılına kadar tedavüle çıkarılamayacağını ve gelecekteki bir Hazine sekreterinin Jackson'ın yerini alıp almayacağına karar vereceğini söylemişti.



Başkan Biden döneminin Hazine Bakanı Janet L. Yellen ve ekibi ise bu zaman çizelgesini hızlandırmayı planlıyor.


Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, "Hazine Bakanlığı, Harriet Tubman'ı yeni 20 dolarlık banknotların önüne koyma çabalarını sürdürmek için adımlar atıyor. Paramızın ülkemizin tarihini ve çeşitliliğini yansıtması önemli" dedi.


Hazine Bakanlığı yetkilisi, 20 dolarlık banknotun yeni tasarımının ne zaman paylaşılacağına dair hiçbir bilgisi olmadığını söyledi.

Eski başkan Trump, Kızılderililerin tehcirini başlatan ve kölelik destekçisi olmasıyla bilinen Andrew Jackson hayranı olduğunu her fırsatta dile getiriyordu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x