TBMM 100 Yaşında

TBMM 100 Yaşında

23 Nisan 2020 - 14:45

Türkiye Büyük Millet Meclisi, coronavirüs önlemleri alınarak 23 Nisan Özel Oturumu için toplandı. Meclis'in 88. birleşimi Başkan Mustafa Şentop tarafından açıldı. Vekiller saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudu


TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında, TBMM'nin açılışının 100. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplandı.
 
TBMM Başkanı Şentop, konuşmasanda, "100. yılını andığımız Gazi Meclisi'miz, Milli Mücadele'nin sonucu değil, bizzat merkezi ve karargahıdır." dedi.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un konuşması şöyle:

Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin 100 açılış yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aziz milletimize, yüreğinde Türkiye sevgilisi bulunan tüm dostlarımıza kutlu olsun.
 
Sözlerimin hemen başında bir hususu ifade etmeyi lüzumlu görüyorum. TBMM'nin 100. açılış yıl dönümünü, milletimizin yoğun katılımıyla meydanlarda, milyonlarca vatandaşımızla kutlamayı arzu ediyorduk. Fakat ülkemizi de etkileyen küresel salgın sebebiyle bazı sınırlamalara gitmek, bu kutlu yıl dönümü için planladığımız kutlamaları ileri bir tarihe ertelemeyi bize mecbur kıldı. İnşallah bir süre sonra bu zorluğun da üstesinden gelecek, ve bu yıl içerisinde TBMM'nin açılışını 100. yıl dönümünü planladığımız kapsamda ve yoğun etkinlikler kutlayacağız.
 
Milletimizin her bir ferdinin göğsünü kabartacak büyük ve önemli bir gündür. Bundan tam 100 yıl önce, milletimiz esir olma tehdidi ile karşı karşıyaydı.
 
19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Paşa Samsun’a çıktığında tablo buydu.
 
Hesaplayamadıkları husus aziz milletimizin esarete boyun eğmeyen tabiatıydı.
 
Milli mücadele sadece bir hatıra değildir.
 
Küllerinden doğan Türkiye bugün daha diridir.
 
Bugün bu Meclis'e emek verenlere şükran günüdür.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x