Teknoloji Devi Kolları Sıvadı!

Teknoloji Devi Kolları Sıvadı!

Milyonlarca kullanıcısı olan Facebook ve Facebook Messenger yeni özelliği için kolları sıvadı. Önümüzdeki günlerde uygulamaya geçilecek olan Facebook Messenger'in yeni özelliği şimdiden bile tartışmaları beraberinde getirdi

31 Ocak 2022 - 12:37

Facebook, gizliliği artıran adımlar atmaya devam ediyor. Messenger, SnapChat özelliğinden yola çıkarak hazırladığı bu yeni özellik yakında kullanıcılara ulaşacak. Tüm tartışmaları da beraberinde getiren Facebook'un bu yeni özelliği konusunda oldukça kararlı olduğunu gözüküyor. Peki ortalığı bir anda karıştıran Facebook'un yeni özelliği tam olarak neyi ifade ediyor. 


Popüler uygulama Facebook, yeni özelliklere doymuyor. Facebook, yeni adıyla Meta'ya ait şirket yakında Android kullanıcılarına yeni bir özellik daha getirecek. Peki kullanıcıların dikkat etmesini gerektiren bir konu var mı? İşte yeni özellik hakkında detaylar...

Facebook Messenger gizliliği artıran adımlar atmaya devam ediyor. Messenger, SnapChat özelliğinden yola çıkarak ekran görüntüleri için bildirim ekliyor. Meta’nın kurucusu Mark Zuckerberg ayrıca yeni bir özelliği daha duyurdu: “Şifreli sohbetlere GIF’ler, çıkartmalar ve tepkiler de ekliyoruz.” Ayrıca, Facebook, WhatsApp’ta olduğu gibi sohbetleri bilgisayar korsanlarının veya devlet gözetiminden uzak tutmaya yardımcı olduğu söylenen uçtan uca şifreli (E2EE) grup sohbeti ve çağrılarını da kullanıma sunuyor.

TechCrunch’ın haberine göre, birisi bir E2EE sohbetinde mesajın ekran görüntüsünü alırsa artık kullanıcılar bilgilendirilecek. Hatta gerekirse konuşmayı engellemek ve bildirmek için ek seçenekler de olacak.

Bu yeni özellikler hem web hem de mobil arayüzlerde kullanıma sunulacak; önümüzdeki birkaç hafta içinde de küresel olarak kullanılabilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x