TÖDER’de Atatürk skandalı

TÖDER'de Atatürk skandalı

Yüz binlerce öğrenciye bu soruyu sordular!

25 Aralık 2017 - 13:08

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) tarafından Türkiye genelinde düzenlenen 'Genel Deneme Sınavı'nda bir skandala imza atıldı. Pazar günü gerçekleştirilen sınavda yer alan bir soruda Mustafa Kemal Atatürk için 'Boşkomutan' ifadesi kullanıldı.Yapılan yanlışın 'basım hatası' olabileceği iddiası gündeme gelse de sınava giren öğrenciler ve veliler tepki gösterdi.

Yüz binlerce öğrenciye bu soruyu sordular! TÖDER'de Atatürk skandalı


Tüm Türkiye genelinde 23-24 Aralık arasında tarihlerinde düzenlenen Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) sınavında bir skandala imza atıldı. 

Pazar günü gerçekleşen ve üniversiteye giriş öncesi deneme sınavı olarak yapılan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nda yer alan bir tarih sorusu krize neden oldu. 

Soruda; "Mustafa Kemal, TBMM tarafından Başkomutan olarak seçildikten sonra, TBMM'ye 4 Ağustos 1921 tarihinde verdiği önergede, TBMM'nin sahip olduğu yetkileri fiilen kullanmak koşuluyla Başkomutanlık görevini üzerine aldığını ve bu yetkinin geçici olması için üç ay gibi bir süre ile sınırlandırılmasını istemiştir. 

Mustafa Kemal'in 'Boşkomutanlık' yetkisinin geçici olması ile ilgili önerge sunması, aşağıdakilerden hangisinin göstergesidir? " ifadeleri yer aldı. 

Özellikle kalın harfle yazılan soru kısmında kullanılan 'Boşkomutanlık' kelimesi, sınava giren öğrencilerin dikkatlerinden kaçmadı. Skandal ifadelerle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İşte o soru; 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x