TRUMP’IN KARARINA MAHKEME ENGELİ !

TRUMP’IN KARARINA MAHKEME ENGELİ !

TRUMP’IN KARARINA MAHKEME ENGELİ !

29 Ocak 2017 - 09:01

New York federal mahkemesi, 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarının ABD'ye girişini yasaklayan başkanlık kararnamesini geçici süreyle askıya alarak, havalimanlarında gözaltına alınanların sınır dışı edilmemesi kararı aldı.
ABD'de bir federal mahkeme 7 Müslüman ülkenin  vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayan başkanlık kararnamesini geçici süreyle  askıya alarak, havalimanlarında gözaltına alınanların sınır dışı edilmemesine  karar verdi.

New York federal mahkemesinde görülen duruşmada, Federal Hakim Ann  Donnelly, sınır dışı kararının "onarılmaz bir zarara" neden olabileceği  gerekçesiyle ABD'ye girişlerine sınırlama getirilen ülkelerin vatandaşlarının  geçici olarak ABD'de kalması yönünde karar aldı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın imzaladığı Suriyeli mültecilerin ABD'ye  gelişini askıya alan ve Irak, İran, Suriye, Sudan, Libya, Somali ve Yemen  vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayan kararnamenin cuma günü yürürlüğe  girmesinin ardından New York'ta John F. Kennedy Havalimanı'nda iki Irak vatandaşı  göz altına alınmıştı.

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliğinden avukatlar gözaltına alınan Irak  vatandaşlarının serbest bırakılması ve Trump'ın mültecilerin ve bazı Müslüman  ülkelerin vatandaşlarının ülkeye girişini engelleyen kararın durdurulması için  dava açmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x