TSK, Twitter den Duyurdu!

TSK, Twitter den Duyurdu!

10 Ekim 2019 - 09:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün 16.00 sularında Fırat'ın doğusuna yönelik 'Barış Pınarı Harekatı'nın başladığını duyurdu. İşte ikinci gününe giren Barış Pınarı Harekatı'nda anbean yaşananlar...


Dün 16.00 sularında Fırat'ın doğusuna yönelik 'Barış Pınarı Harekatı' resmen başladı.

İşte bugün 00.00'dan itibaren gece anbean yaşananlar...


22:26 - TSK, kara harekatının da başladığını duyurdu. TSK tweetinde "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Millî Ordusu, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Fırat’ın doğusuna kara harekâtına başladı" dedi.

00:00 - Suriye'de terör örgütlerince işgal edilen bölgelerden atılan 3 havan mermisi Akçakale ilçesine düştü. Saldırıda ölen veya yaralanan olmazken, bazı evlerde hasar oluştu.
00:13 - AB'den ve diğer ülkelerden gelen tepkilere Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan jet yanıt geldi. Çavuşoğlu "Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz ve bizim için hayati önemde olan bu harekatı başarıyla tamamlayacağız" dedi.
00:14 - Mardin'in Nusaybin ilçesinde tüm okullarda, Kızıltepe'de ise sınıra yakın bölgelerdeki okullarda eğitime 2 gün ara verildiği bildirildi.

00: 20 Teröristler, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde yer alan Bab ilçesinin Diklabaş, Hazvan köyleri ile Azez’in Mare, Kel Cibrin, Kefer Haşir, Malikiye, Meranaz köylerindeki SMO mevzilerini hedef aldı. YPG/PKK’lılar, ayrıca Tel Rıfat ilçesinden sızma girişiminde bulundu.
00:22 - SMO savaşçılarının teröristlere karşılık vermesi üzerine yaklaşık 2 saat şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalar sırasında Türkiye Silahlı Kuvvetleri (TSK), Tel Rıfat ve çevresindeki teröristlerin mevzilerini topçu atışlarıyla vurdu.
00: 34 - Gaziantep'in Karkamış ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar da bir gün tatil edildi.

00:35 - Milli Savunma Bakanlığı harekata dair son detayları paylaştı. MSB "Türk Silahlı Kuvvetleri Barış Pınarı Harekatı kapsamında şu ana kadar terör örgütüne ait toplam 181 hedefi ateş altına aldı" ifadelerini kullandı.
1:08 Diyanet İşleri Başkanlığının talimatıyla Barış Pınarı Harekatı'na destek amacıyla Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Ceylanpınar ve Akçakale ilçelerindeki camilerde sela okundu ve dua edildi.


Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye sınırındaki birliklere araç ve komando takviyesi yapıldı. Hatay-Hassa yönünden gelen mayına dayanıklı kirpiler ve komandoların bulunduğu araçlar İslahiye ilçesine ulaştı. Konvoy, daha sonra Gaziantep'e doğru hareket etti.


MSB "Barış Pınarı Harekâtına katılan Kahraman Komandolarımız, Fırat’ın Doğusunda ilerlemeye devam ediyor" notuyla harekattan son görüntüleri paylaştı.
01:59 - Söz konusu paylaşımda, komandoların arazide ateş açarak ilerlediğine ilişkin gece görüş kamerası ile kaydedilmiş bir görüntü de yer aldı.


3:38 - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Barış Pınarı Harekatı'nın planlandığı şekilde devam ettiğini bildirdi.

Oktay, Twitter hesabından "Tek amacı sınırlarımızın güvenliğini ve Suriyelilerin evlerine gönüllü dönüşlerini sağlamak olan operasyonda ordumuz teröristlerle mücadelesini başarıyla sürdürürken, temel önceliği sivil halkın zarar görmemesidir. Uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi'nde yer alan 'meşru müdafaa hakkı' çerçevesinde hareket eden Türkiye, sınırlarımızı tehdit eden ve tüm dünya için tehlike arz eden terör bataklığını kurutmakta kararlıdır" dedi.

Barış Pınarı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için Fatih Camisi'nde Fetih suresi okundu.
07:03 - Diyanet İşleri Başkanlığınca, Barış Pınarı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için yurt genelindeki bütün camilerde Fetih suresi okunacağı ve dua edileceği talimatı üzerine tüm Türkiye'de de sure okundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x