Türk Askeri, Suriye Sınırında Mayınlı Bölgeyi Temizledi

Türk Askeri, Suriye Sınırında Mayınlı Bölgeyi Temizledi

TSK'nın IŞİD'in elinde olan Cerablus'a girdiği iddia edildi. Güvenlik kaynakları ise iddiaları yalanlayarak Türkiye sınırının içinde kalan mayınlı bölgenin temizlendiğini belirtti.

20 Ocak 2016 - 11:23

Akşam saatlerinde bazı kaynaklarda yer alan haberlere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), IŞİD'in elinde olan Suriye'nin Halep ilçesine bağlı Cerablus ilçesine girdiği iddia edilmişti. Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre güvenlik kaynakları bu iddiaları yalanladı. Kaynaklar Türkiye'nin Suriye sınırında yer alan mayınlı bölgeyi temizlediğini belirtti.

İDDİALAR YALANLANDI

Güvenlik kaynakları, Türk askerinin Suriye'nin Cerablus bölgesine girdiği iddialarının doğru olmadığını bildirdi. Bölgedeki güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türk askeri, demiryolunun güneyinde yer alan Türk topraklarındaki mayınları temizlemek için bölgeye girdi.

SURİYE TOPRAKLARINA GİRİLMEDİ

Mayın temizleme faaliyeti sırasında bir metre bile Suriye topraklarına girilmediğini belirten kaynaklar, Türk sınırının, bölgedeki demiryolunun bazı yerlerinde 30, bazı yerlerde 50, bazı yerlerde ise 100 metre güneyine kadar indiği bilgisini verdi.

MAYIN TEMİZLENDİ

Bölgedeki bazı alanların Suriyeliler tarafından mayından temizlenerek, tarla olarak kullanıldığını kaydeden kaynaklar, mayın temizleme faaliyetinin emniyet içinde tamamlandığına vurgu yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x