Türk Profesör Uyardı!

Türk Profesör Uyardı!

30 Aralık 2020 - 15:21

Yaklaşık 1,8 milyon kişinin hayatını kaybetmesine neden olan COVID-19 pandemisine karşı aşıların dünyada kullanımına başlanırken ABD’li Pfizer ile birlikte aşı geliştiren Türk bilim insanı ve BioNTech’in CEO’su Uğur Şahin, koronavirüsün en az 10 yıl daha hayatımızdan tam anlamıyla çıkmayacağını belirtti


BioNTech CEO'su Uğur Şahin, koronavirüsün en azından on yıl boyunca insanların gündeminden çıkmayacağını söyledi.


Şahin bu hafta içinde katıldığı online basın toplantısında, "hayat ne zaman normale dönebilek?" sorusuna "Normalin yeni bir tanımına ihtiyacımız var aslında. Çünkü koronavirüs önümüzdeki 10 yıl boyunca bizimle kalacak. Orada olacağı gerçeğine alışmamız gerekiyor. İlerleyen yıllarda daha fazla salgın da olabilir" dedi.


Şahin, aşının ilk olarak İngiltere'de görülen mutasyon türünü durdurup durdurmayacağını görmek için şirketin iki haftaya daha ihtiyacı olacağını söyledi ancak bilimsel olarak, aşının oluşturduğu bağışıklık tepkisinin virüsle başa çıkabileceğini söyledi.



İlk olarak İngiltere’de çıktığı açıklanan B117 varyantı şimdiye kadar ABD, Hindistan, İspanya, Kanada, İsveç, Fransa, Lübnan, Ürdün, Almanya, Danimarka, Hollanda, İsviçre, Avustralya, Belçika, Japonya, İrlanda, Singapur ve İskoçya'da tespit edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x