Türkiye’de Bir İlk!

Türkiye'de Bir İlk!

18 Mart 2019 - 19:30

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu yeni oyunu “Sessizlik”in galasını gerçekleştirdi. Özel bir sistem ile Türkiye’de bir ilke imza atılan galada görme engelliler için ‘sesli betimle’ sistemi uygulandı

Bu güne kadar Türkiye’ye bir çok ünlü sanatçı kazandıran Bornova Belediyesi Şehir Titarosu yeni oyunu ‘Sessizlik’ in galasını yaptı. Moira Buffini’nin yazdığı Serdar Biliş’in Türkçeye çevirdiği oyun Onur Erdoğan’ın yönetmenliğinde izleyici ile buluştu.

Görme engelliler için: Sesli betimleme sistemi

Gala gecesinde yoğun ilgi gören oyunda Türkiye’de bir ilke de imza atıarak ‘sesli betimle sistemi’ uygulandı. Görme angelli vatandaşların oyunu takip edebilmeleri için getirilen sistemde salona kurulan telsiz kulaklık sistemi ile olayın geçtiği mekân, zaman, karakterler ve sessiz gelişen olaylar bir dış ses yardımıyla betimlenerek aktarıldı. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun getirdiği bu uygulama bundan sonra tüm ana kadro oyunlarında gerçekleşecek.

16 yaş ve üzeri izleyicilere açık olan Sessizlik oyunun konusu şöyle: Cumbria Lordu Silence ile ağabeyi tarafından sürgüne gönderilen Fransız Prenses’i Ymma, İngiltere Kralı Ethelred tarafından zorla evlendirilir. Ortaçağ karanlığından günümüze taşan soru işaretleriyle dolu, kadının toplumsal ve cinsel kimliğiyle, erki elinde bulunduranların gücüyle, dinin doğayla karşılaştığı tarihsel bir yola koyulma öyküsü anlatılıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x