Türkiye’den Kritik Karar!

Türkiye'den Kritik Karar!

16 Ağustos 2021 - 09:47

Taliban'ın ülke yönetimini ele geçirmesinin ardından, kaçmaya çalışanların uçaklara akın etmesine Kabil Havalimanı'ndaki ABD askerlerinin yetkililer dışında askeri uçaklara sivillerin binmesini engellemek için havaya ateş açtığı görüldü. Türkiye'den ise Afganistan'a seferlerin tamamı iptal edildi


 
Taliban’ın Afganistan’daki ilerleyişi sürerken, başta ABD olmak üzere birçok ülke vatandaşlarını ve diplomatik personelini tahliye etmeye devam ediyor. Basında yer alan haberlerde, ABD’nin Kabil Büyükelçiliğinin geçtiğimiz saatlerde yayınladığı güvenlik uyarısına değinilerek, ABD Savunma Bakanlığının Kabil Havaalanı'nın güvenliğini sağlamak ve devam eden tahliye operasyonlarına destek amacı ile bin asker daha göndereceği ve toplam asker sayısını 6 bine çıkaracağı aktarıldı.

İsminin açıklanmaması koşuluyla basınına konuşan yetkili, Afganistan'daki toplam asker sayısını geçici olarak 6 bine çıkarılacağını ve söz konusu askerlerin 82. Hava İndirme Tümeni'nden gönderileceğini ifade etti.


 
UÇAKLARA BİNMELERİNİ ENGELLEMEK İÇİN HAVAYA ATEŞ AÇILDI

Kabil Havalimanı'ndaki ABD askerlerinin insanların askeri uçaklara binmesini engellemek için havaya ateş açtığı bildirildi. ABD'li yetkililer Kabil'den ayrılacak askeri uçakların sadece diplomatlar, yabancılar ve yerel elçilik çalışanlarına yönelik olduğunu açıkladı. 

Askeri uçaklar ile yapılan tahliye anlarından birinde ise adeta izdiham yaşandığı ortaya çıktı. Havaalanında yaşanan kaos anlarına ait görüntüleri kaydeden görgü tanığı, havaalanına gelen yetkililer ve üst düzey kişiler için gizlice biniş kartlarının basıldığı dedikoduları üzerine gidiş salonundaki kişilerin uçaklara doğru koşmaya başladığını ve adeta izdiham yaşandığını belirtti. İnsanların o anlarda çok çaresiz olduğunu ifade eden görgü tanığı, güvenlik güçlerinin insanların havalimanına girmesini engellemek için havaya ateş açtığını belirtti.


 
Geçtiğimiz saatlerde ABD’nin Kabil Büyükelçiliği tarafından yapılan güvenlik uyarısında, "Kabil'deki güvenlik durumu, havalimanı da dahil olmak üzere hızla değişiyor. Havaalanının ateş açıldığına dair haberler var, bu nedenle ABD vatandaşlarına oldukları yerlere sığınmaları talimatını veriyoruz" denilmişti.

TÜRKİYE'DEN SEFERLER İPTAL EDİLDİ

Türkiye'den Afganistan'a yapılması planlanan tarifeli seferlerin tamamı iptal edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x