Türkiye girişimcilik açısından büyük potansiyele sahip!

Türkiye girişimcilik açısından büyük potansiyele sahip!

Türkiye girişimcilik açısından büyük potansiyele sahip!

14 Şubat 2017 - 10:02 - Güncelleme: 14 Şubat 2017 - 10:28

Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, girişimcilere az bildikleri alana yatırım yapmalarını önerdi. İstanbul’da düzenlenen Dünya Melek Yatırım Forumu’na ana konuşmacı olarak katılan Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, Türkiye’nin cazip bir girişimcilik merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini dile getirdi.

‘İŞBİRLİĞİ HER İKİ TARAFA KAZANÇ SAĞLIYOR’

Doany, “Kendi kişisel tecrübemden yola çıkarak kurumsal yatırımcılara en önemli tavsiyem açık fikirli olmaları ve daha az bildikleri alanlara yatırım yaparak yeni bakış açıları ile büyümeye odaklanmalarıdır” dedi. Doany konuşmasının devamında, “Kurumların girişimcilerle yaptıkları işbirlikleri, kurumlara müşterilerinin ihtiyaçlarına en yenilikçi ürün ve hizmetlerle cevap verebilme gücü sunarken, girişimlere de kurumsal bir gücü arkalarına alarak iş fikirlerini hayata geçirebilme imkânı sağlıyor” ifadesini kullandı. Doany, girişim hızlandırma programı Türk Telekom PİLOT sayesinde 2013’ten beri birçok yenilikçi iş fikrine sağladıkları nakit desteği ve yönetimsel bilgi birikimiyle ekosistemin gelişmesine katkıda bulunduklarını sözlerine ekledi.

‘TÜRKİYE GİRİŞİMCİLİK AÇISINDAN BÜYÜK POTANSİYELE SAHİP’

Doany, girişim, melek yatırımcı ve kurumsal yatırımcı arasındaki işbirliğinin önemine değindi. Türkiye’nin girişimcilik açısından büyük bir potansiyel taşıdığını belirten Doany, “Girişimlere sağlanan destek, ülke ekonomilerinin gelişmesinde önemli rol oynuyor” dedi.

KURUMSAL YATIRIMCI DAHA HIZLI VE ESNEK

Melek yatırımcıların yenilikçi fikirlere yaptıkları yatırım ile yeni iş alanlarının doğmasında ve ülke ekonomisinin gelişiminde önemli rol oynadıklarını belirten Doany, “Hükümetin girişimcilik ekosisteminin gelişmesi adına attığı adımlar ve sağladığı vergi teşvikleri neticesinde Türkiye, cazip bir girişimcilik merkezi olma yolunda hızla ilerliyor” diye konuştu. Kurumsal yatırımcıların, girişim sermayesi fonlarına göre daha hızlı ve daha esnek olduğunu söyleyen Doany, “Girişimlerin ihtiyaç duydukları sermaye ve bilgi birikimine sahip olan melek yatırım ağları ve kurumsal yatırımcılar, sermaye sahiplerinin yatırım yapabileceği iş fikirlerine ulaşmaları açısından da ülke ekonomisinde çok önemli bir yere sahip” diye konuştu.

‘TOPLAM YATIRIM TUTARI 50 MİLYAR DOLARA ULAŞACAK’

İlk defa İstanbul’da düzenlenen Dünya Melek Yatırım Forumu’na 54 ülkeden 400’den fazla melek yatırımcı ve melek yatırım ağı yöneticisi katılıyor. Forum kapsamında konuşan Dünya Melek Yatırımcılar Forumu Başkanı Baybars Altuntaş, “Geçen yıl 320 bin melek yatırımcı Avrupa’da 6.7 milyar Euro, Amerika’da ise 26 milyar dolarlık yatırım yaptı, önümüzdeki yıllarda dünyada toplam yatırım tutarının 50 milyar dolara ulaşması bekleniyor” dedi.

EN ÇOK ABD’DEKİ GİRİŞİMLER YATIRIM ALDI

2016’da 320 bin melek yatırımcı yatırım yaptı

Avrupa’da 6.7 milyar Euro yatırım yapıldı

Amerika’da 26 milyar dolar yatırım yapıldı

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x