Türkiye şehitlerini uğurluyor!

Türkiye şehitlerini uğurluyor!

22 Ocak 2018 - 16:05

Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlere yönelik operasyon düzenleyen timin üzerine çığ düşmesi sonucu şehit olan askerlerimiz son yolculuğuna uğurlanıyor.

Şehit Uzman Çavuş Ali Taştepe'yi, 3 bin kişi uğurladı

Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlere yönelik operasyon düzenleyen timin üzerine çığ düşmesi sonucu şehit olan 5 askerden Jandarma Uzman Çavuş Ali Taştepe'nin (22), cenazesi memleketi Konya'nın Ereğli ilçesinde yaklaşık 3 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Şehit annesi Gülten Taştepe, 15 gün önce kendisine kan verdiğini belirtitği oğlunun tabutuna sarılıp, ''Ben seni garibanlık içinde, pazarlarda, soğukta sebze ve meyve satarak büyüttüm'' dedi.  

Batman Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'na bağlı tim, dün Bitlis'in Hizan ilçesi İncirli köyü Giriziyaret Tepe mevkiinde, PKK'lı teröristlere karşı operasyon düzenlediği sırada, askerlerin üzerine çığ düştü. Çığın altında kalan 5 asker şehit oldu, 12 asker de yaralandı. Şehit olan askerlerden 1 yıllık uzman çavuş Ali Taştepe'nin cenazesi dün gece yarası memleketi Ereğli'ye getirdi. Bugünde Ereğli Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi ilk olarak Çayhan Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Burada babası Çakır, annesi Gülten ve kardeşleri Aslıhan ve Kazım Taştepe, tabuta sarılarak duygusal anlar yaşadı. Cenaze, alınan helalliğin ardından dini ve askeri törenin yapılacağı mahalle meydanına getirildi. Törene Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,  Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, askerler, protokol üyeleri, ailesi, yakınları ve yaklaşık  3 bin kişi katıldı. 

"PAZARCILIK YAPARAK BÜYÜTTÜM"

Şehit annesi Gülten Taştepe, oğlunun tabutuna sarılıp gözyaşları içinde ağıt yaktı. Oğlunu zor şartlarda pazarcılık yaparak büyüttüğünü söyleyen anne Taştepe, ''Ben seni garibanlık içinde pazarlarda, soğukta sebze ve meyve satarak büyüttüm'' dedi.  15 gün önce izne gelen oğlunun,  kendisine kan verdiğini de söyleyen Taştepe, ''15 gün önce beni hastaneye acil servise götürdün, bana kan verdin oğlum'' diye ağladı. 

Kız kardeşi Aslıhan Taştepe, ağabeyinin tabutunu öpüp, ''Biz seni böyle mi gönderdik? Niye böyle oldu?'' diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Taştepe'nin cenazesi, öğleleyinı kılanan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi. Atilla ATMACA/EREĞLİ(Konya), (DHA)  

 

Şehit Uzman Çavuş Durmuş Tek, son yolculuğuna uğurlandı

 

Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlere karşı yürütülen operasyonda, çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek (27), Mersin'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin cenazesi tören öncesi merkez Toroslar ilçesindeki Tozkoparan Mahallesi'nde bulunan baba evine götürülerek helallik alındı. Merkez Yenişehir ilçesindeki Muğdat Camii'nde düzenlenen törene Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz ile kent milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende şehidin babası Salim ile annesi Sebahat Tek ve yaz aylarında evlenmeyi planladığı nişanlısı Ayşe Başbudak'ı yakınları ve askeri görevliler teselli etmeye çalıştı. Şehidin uzman çavuş olan kardeşi de törende taziyeleri kabul ederken güvenlik gerekçesiyle ismi açıklanmadı. Şehidin anne ve babasının yanına giden Bakan Elvan, başsağlığı diledi.

Mersin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi omuzlarda taşındı. Törende, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı atıldı. Şehit Tek, Musallı Mahallesi Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi. Mustafa ERCAN- Mustafa İNSAN/MERSİN, (DHA)

 

Şehit Kulaoğlu, Balıkesir'de gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

 

Bitlis'in Hizan ilçesinde, bölgeyi PKK'lı teröristlerden temizlemek, sığınak ve barınaklarını imha etmek için yürütülen, arama-tarama çalışmaları sırasında çığ düşmesi sonucu şehit olan 36 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Ferruh Kulaoğlu'nun cenazesi, memleketi Balıkesir'de toprağa verildi.

Bitlis'in Hizan ilçesi İncirli köyü Giriziyarettepe mevkiinde, bölgeyi PKK'lı teröristlerden temizlemek, sığınak ve barınaklarını imha etmek için başlatılan 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Erdal Kavallı Operasyonu' kapsamında, Batman Jandarma Komando Tabur Komutanlığı unsurlarınca dün yürütülen arama-tarama çalışmaları sırasında, çığ düşmesi sonucu 5 asker şehit oldu, 12 asker yaralandı.

Şehit askerlerden Jandarma Astsubay Üstçavuş Ferruh Kulaoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu bugün önce Dinkçiler Mahallesi'ndeki babasının evine, ardından Vicdaniye Mahallesi'ndeki annesinin evine götürülüp, helallik alındı. Evli ve 5 yaşında bir kız çocuğu bulunan şehidin cenazesi daha sonra Zağnospaşa Camisi'ne getirildi. Burada öğle namazını takiben düzenlenen cenaze törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Balıkesir AK Parti milletvekilleri Kasım Bostan, Ali Aydınlıoğlu, CHP Milletvekili Ahmet Akın, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, şehidin babası Necdet, annesi Gülseren, eşi Bircan, kardeşi Şengül Kulaoğlu ve şehidin yakınları ile havanın yağışlı olmasına rağmen binlerce vatandaş katıldı. Törende şehidin annesinin Beşiktaş, eşinin de Balıkesirspor atkısı taktığı görüldü.

Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, şehidin ailesine başsağlığı diledi. Cenaze namazını Müftü Yardımcısı Ramazan Topcan kıldırdı. Burada da helallik alındıktan sonra bir süre askerlerin omzunda taşınan Şehit Ferruh Kulaoğlu'nun tabutu, top arabasına alındı. Şehidin cenazesi, tekbirlerle götürülürken, kız kardeşi Şengül Kulaoğlu'nun koluna destek vermek için giren kadın jandarma teğmen gözyaşlarına hâkim olamadı. Yol kenarındaki vatandaşlar da ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp tekbir getirdi.

Jandarma Astsubay Üstçavuş Ferruh Kulaoğlu'nun cenazesi, bir süre top arabasında götürüldükten sonra ambulansla Balıkesir Şehitliği'ne getirildi. Şehit Kulaoğlu, burada dua ve gözyaşlarıyla toprağa verildi.Hilmi DUYAR- Hüseyin EMCAN/BALIKESİR, (DHA)

 

Islanmasın diye montunu çıkarıp şehit ağabeyinin tabutuna örttü

BİTLİS'in Hizan ilçesi kırsalında çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yüksel Kapdan (25) bugün memleketi Çankırı'da gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin kardeşi Kürşat Kapdan’ın, sağanağın başlamasıyla montunu çıkartarak ağabeyinin Türk bayrağına sarılı tabutuna örtmesi, törene katılanlara duygulu anlar yaşattı.

Bitlis’in Hizan ilçesi İncirli köyü güneyinde Giriziyaret Tepe bölgesinde PKK'lı teröristlere yönelik icra edilen operasyonda çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yüksel Kapdan için memleketi Çankırı’da tören düzenlendi. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı ilk olarak baba evine getirilerek helallik alındı, dualar edildi. Şehit baba Abdurrahman Kapdan, anne Satı Kapdan ve şehidin kardeşleri Erdem ve Kürşat Kapdan güçlükle ayakta durabildi.

YAĞMUR YAĞINCA KARDEŞİ TABUTA MONTUNU ÖRTTÜ

Şehidin cenazesi daha sonra Esentepe Merkez Camisine getirildi. Burada aile yakınları şehit Kapdan’ın tabutuna sarılarak ağıtlar yaktı.

Törende sağanak yağmurun etkili olmasıyla şehit Yüksel Kapdan’ın kardeşi Kürşat Kapdan, montunu çıkartarak ağabeyinin Türk bayrağı sarılı tabutunun üzerine örttü. Bunun üzerine şehidin bazı arkadaşları da montlarını çıkartarak tabuta örtmesi törene katılanların duygulu anlar yaşamasına neden oldu.

Şehit Kapdan’ın Esentepe Merkez Camii'ndeki öğlen namazı sonrası kılınan cenaze namazına ailesi ve yakınları, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri (MEBS) Başkanı Tuğgeneral Engin Çırakoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Çankırı Vali Vekili Zeki Karaca, AK Parti Çankırı milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Garnizon Komutanı Piyade Albay Oğuz Çiçek ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı ile vatandaşlar katıldı. Cenaze namazı ardından şehit Jandarma Uzman Çavuş Yüksel Kapdan'ın cenazesi, Esentepe Aile Mezarlığı'nda gözyaşları arasında defnedildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x