TÜRKİYE’DEN AVRUPA’YA PKK TEPKİSİ

TÜRKİYE'DEN AVRUPA'YA PKK TEPKİSİ

TÜRKİYE'DEN AVRUPA'YA PKK TEPKİSİ

16 Ekim 2017 - 15:03

Türkiye, dün akşam Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde PKK terör örgütü mensuplarınca başlatılan eylemlere göz yumulmasını kınayarak söz konusu eylemlerin gerçekleştiği ülkelerin Ankara'daki büyükelçilerinin Dışişleri Bakanlığına çağrılıp anılan eylemlerden duyulan rahatsızlığın ifade edileceğini bildirdi.

Türkiye'den Avrupa'ya PKK tepkisi. Dışişleri Bakanlığı,dün akşam Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde PKK terör örgütü mensuplarınca  başlatılan eş zamanlı ve kışkırtıcı eylemlere göz yumulması üzerin açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, şunlar  kaydedildi:  "Bazı ülkelerde kamu binalarının işgal edilmesine kadar varan  eylemlerde bir kez daha AB terör örgütleri listesinde bulunan bir terör örgütünün  propagandasının yapılmasına ve terör örgütü sembollerinin kullanılmasına izin  verilmesi, ısrarlı uyarılarımıza rağmen PKK’nın Avrupa’da her geçen gün ne kadar güçlendiğini göstermesi bakımından ibret vericidir. Anılan eylemlerin eş zamanlı  biçimde yapılmış olması, PKK’nın Avrupa’daki örgütlenmesine gösterilen  müsamahanın bir sonucudur.   Bu vesileyle muhataplarımıza terör örgütü PKK’ya karşı gerekli önlemleri almalarının, yalnızca Türkiye’nin değil, kendi ülkelerinin güvenlikleri  bakımından da hayati önem taşıdığını bir kez daha hatırlatıyoruz."  Açıklamada, "Söz konusu eylemlerin gerçekleştiği ülkelerin Ankara’daki  büyükelçileri bakanlığımıza çağırılarak anılan eylemlerden duyduğumuz rahatsızlık  ifade edilecektir" ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x