Üçlü Zirve Sonrası Kritik Açıklama!

Üçlü Zirve Sonrası Kritik Açıklama!

22 Eylül 2020 - 16:29

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ve AB Konseyi BaşkanI Charles Michel'in gerçekleştirdiği üçlü video konferans sonrasında kritik açıklamalar geldi. İletişim Başkanlığı, üçlü zirvede, Türkiye-AB ilişkileri kapsamlı bir şekilde ele alındığını duyururken, Türkiye ve Yunanistan´ın istikşafi görüşmelere başlamaya hazır olduğu ifade edildi


Türkiye ile Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz gerilimi devam ederken, 24-25 Eylül’de gerçekleşecek AB Zirvesi öncesinde bugün kritik bir toplantı gerçekleşti… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile üçlü formatta bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.


Toplantıya AB Konseyi’nin Brüksel’deki merkezinden katılan Michel, Merkel ve Erdoğan’la görüştü.

Kritik görüşme sonrasında Ankara’dan açıklamalar geldi… İletişim Başkanlığı yapılan açıklamaya göre, üçlü zirvede Türkiye-AB ilişkileri kapsamlı bir şekilde ele alındı. Doğu Akdeniz´deki gelişmelerin de değerlendirildiği zirvede, Türkiye ve Yunanistan’ın istikşafi görüşmelere başlamaya hazır olduğu ifade edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x