Uğur Mumcu Bornova’da Anıldı!

Uğur Mumcu Bornova'da Anıldı!

25 Ocak 2019 - 18:30

24 Ocak 1993'te  arabasına konan bombayla haince katledilen araştırmacı, gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Bornova Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte anıldı. Bornova Kültür Merkezi'ndeki Uğur Mumcu Anma Etkinliği'ne  vatandaşlar büyük ilgi gösterdi

Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, haince katledilişinin 26’ncı yılında Bornova Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Panelin moderatörlüğünü Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dirik yaparken, konuşmacı olarak katılan Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri Gazeteci Yazar Işık Kansu, Gazeteci-Yazar Barış Terkoğlu ve Gazeteci-Yazar Muzaffer Ayhan Kara Uğur Mumcu’nun bugünü aydınlatan düşüncelerini anlattı.

Etkinliğin başlangıcında Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu kursiyerleri piyanoda Utku Güçoğlu, kemanda Gökay Koçanoğlu’nun eşliğinde söyledikleri şarkılar büyük ilgiyle dinlendi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel yaptığı açılış konuşmasında Uğur Mumcu’yu anlamakla, Türkiye’ye sahip çıkmanın eşdeğer olduğunu söyledi.

Bornova Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Akkaya da Uğur Mumcu’nun korkusuzca gerçekleri ortaya çıkardığını, yazılarının her zaman toplumumuzda karşılık bulduğunu ifade etti.

BORNOVA BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ MUSTAFA AKKAYA’DAN...

Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri Gazeteci Yazar Işık Kansu, Uğur Mumcu’nun 1987 yılında yayınlanan “Rabıta” kitabında bugün gelinin noktayı çok önceden gösterdiğini belirterek, “Uğur Mumcu Türkiye’nin çürütülmemesi için bizi uyarıyardu, uyarmasın diye öldürüldü” dedi.

CUMHURİYET VAKFI GENEL SEKRETERİ GAZETECİ YAZAR IŞIK KANSU’DAN...

Gazeteci Yazar Barış Terkoğlu, Türkiye’de aydın geleneğinin olduğuna dikkat çekerek, “Aydınlar ayakta durduğu sürece o ülkeyi yeniden kurmak mümkündür” dedi.

GAZETECİ YAZAR BARIŞ TERKOĞLU’NDAN...

Gazeteci Yazar Muzaffer Ayhan Kara da, “Uğur Mumcu devlet-mafya, tarikat- siyaset-ticaret ilişkilerinin üzerine gitti. Dağ gibi bir Uğur Mumcu vardı. O yüzden aramızdan aldılar diye konuştu.

GAZETECİ YAZAR MUZAFFER AYHAN KARA’DAN...

Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dirik de Cumhuriyet Gazetesi’nin girişinin basın şehitleri müzesi gibi olduğunu belirterek, Uğur Mumcu ve onun gibilerin fikirlerinin bugünleri de aydınlatmaya devam etiğini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x