Ukrayna Bombardıman Altında...

Ukrayna Bombardıman Altında...

Rusya Ukrayna savaşının 4. gününde çatışmalar şiddetleniyor. Rusya başta Harkiv ve Kiev olmak üzere Ukrayna'nın pek çok şehrine hava saldırısı gerçekleştiriyor İşte Rusya-Ukrayna savaşından dakika dakika son gelişmeler

27 Şubat 2022 - 16:57

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyonları sürerken Kiev'den direniş çağrıları yapılıyor. Son olarak Batı dünyası, bazı Rus bankalarını SWIFT sisteminden çıkarma kararı aldı. İşte Rusya-Ukrayna savaşının 4. gününde dakika dakika yeni gelişmeler....

MÜZAKERELER BELARUS SINIRINDA YAPILACAK

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi, Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerin Ukrayna-Belarus sınırında yapılacağını açıkladı. Zelenski, Ukrayna ve Rus heyetlerinin ön şartsız görüşeceklerini açıkladı. 

ÇAVUŞOĞLU LAVROV İLE GÖRÜŞTÜ

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la bir telefon görüşmesi gerçekleştidi. Görüşmede, ateşkes sağlanması ve tahliyeler dahil insani durum ele alındı.

ZELENSKİY'DEN MÜZAKERE AÇIKLAMASI

Ukrayna lider Zelenskiy, "Ukrayna-Belarus sınırında, Pripyat Nehri yakınında, Ukrayna heyetinin Rus heyetiyle ön koşulsuz görüşmesi konusunda mutabık kaldık. Aleksander Lukaşenko, Ukrayna heyetinin seyahati, görüşmeleri ve dönüşü sırasında Belarus topraklarında konuşlanmış tüm uçakların, helikopterlerin ve füzelerin yerde kalmasını sağlama sorumluluğunu üstlendi" dedi.

PUTİN'DEN 'ÖZEL SAVAŞ GÖREVİ' EMRİ

Rusya lideri Putin, Savunma Bakanlığı'na Rus nükleer caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesini emretti.

UKRAYNA BÜYÜKEÇİSİ BODNAR'DAN AÇIKLAMA

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, son gelişmelere ilişkin açıklama yaptı: 

GÖRÜŞME BELARUS'TA OLACAK

 Rusya lideri Putin’in yardımcısı Vladimir Medinsky, Ukrayna’dan bir heyetin, müzakereler için Belarus’a gitmek üzere olduğunu duyurdu. Belarus’un Gomel kentine ilerleyen Ukrayna heyetinin burada Rus heyetiyle görüşeceği de belirtildi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya’nın müzakerelere hazır olduğunu söylerken Ukrayna heyetinin gelmesinin beklendiğini dile getirdi. Peskov, “Bildiğiniz üzere Belarus lideri Lukaşenko, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü. Bu görüşmeden sonra Lukaşenko, Putin’den buradaki Rus heyetini geri çağırmamasını istedi ve Ukrayna’nın Gomel bölgesinde görüşmelere gelmek için istekli olduğunu söyledi” dedi.

LUKAŞENKO PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, Zelensky ile görüştükten sonra Putin'i aradığı ve müzakerelerin zamanını ertelemeyi teklif etti. Putin kabul etti. Belarus Başkanlık Ofisi de Ukrayna heyetinin Gomel şehrine geleceğini duyurdu.

Lukaşenko, şunları ifade etti:  "Ukrayna'daki çatışma, uçurumun en ince noktası. Böyle devam ederse en kötüsü olacak. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ya da herhangi bir sığınak ortada kalmayacak. Bu yüzden savaş bugün bitmeli. Ben buna savaş bile demem. Bu bir çatışma. Savaş bir iki gün sürecek ama Ukrayna'nın üçte biri kıyılmış olacak. Şimdiye kadar kimse Kiev'i bombalamadı. Putin ile görüşmemi bitirdim, beni bu konuda uyardı. Bu çatışmanın ne zaman başladığını dakikasına, saniyesine kadar biliyorum. O zamanlar Kiev'i bombalamak kimsenin aklına gelmemişti. Ukrayna'da konuşlanmış tek bir askerimiz yok."

UKRAYNA HEYETİ GOMEL'E GİDİYOR

 Ukrayna heyeti müzakereler için Gomel'e gidiyor. Açıklama Belarus'tan geldi. Rus heyetin başkanı Medinskiy  de Ukrayna görüşmelere katılacağını onayladı.

G7 LİDERLERİNDEN ORTAK AÇIKLAMA

G7 liderleri ortak bildiri yayımladı. Bildiride Rus bankalarının SWIFT sisteminden çıkartıldığı yer alırken Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımların etkili uygulanmasını sağlamak üzere hafta içinde bir görev gücü oluşturulacağı bilgisi paylaşıldı.

KİEV'DE BİRİ ÇOCUK DOKUZ SİVİL ÖLDÜ

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, kent merkezinde Rus askerlerinin bulunmadığını ve savunmayı sürdürdüklerini söyledi. Kliçko, Rusya'nın operasyonunun başladığı 24 Şubat'tan beri Kiev'de biri çocuk olmak üzere dokuz sivilin kaybedildiğini veya öldürüldüğünü söyledi.

İSRAİL'DEN ARABULUCULUK TEKLİFİ

İsrail Başbakanı Naftali Bennet ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir telefon konuşması yaptığı açıklandı. Kremlin'den yapılan açıklamada, İsrail'in Ukrayna ile arabuluculuk teklif ettiği belirtildi. Buna göre Putin Bennet'e, 'Rusya'nın Belarus'ta görüşmelere hazır olduğunu ama Kiev'in bu fırsatı kullanmadığını' söyledi.

RUSYA'DAN VATAN HAİNLİĞİ AÇIKLAMASI

Rusya Devlet Savcılığı, Rusya'nın güvenliğini hedef alan yabancı bir devlete veya uluslararası kuruluşa mali veya diğer yardımları sağlayan herkesin ihanetten suçlu bulunabileceğini ve 20 yıl hapis cezasına çarptırılabileceğini açıkladı. 

ZELENSKİY LUKAŞENKO İLE GÖRÜŞTÜ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Belarus lideri Aleksander Lukaşenko ile telefonda görüştü.  Gelişme Zelenskiy'nin resmi sosyal medya hesabından duyuruldu.

HARKOV RUSLARDAN TEMİZLENDİ

Uluslararası kamuoyunun yakından takip ettiği Harkov’un valisi bir açıklama yaparak şehirde kontrolün Kiev yönetiminde olduğunu söyledi. Vali Oleh Sinegubov, Telegram hesabından, “Harkov’da kontrol tamamen bizde! Silahlı kuvvetler, polis ve savunma birimleri çalışıyor ve şehir düşmandan tamamen temizlendi” dedi.

İTALYA HAVA SAHASINI RUSLARA KAPATIYOR

İtalya, hava sahasını Rusya'ya kapattığını duyurdu.

RUS HEYETTEN AÇIKLAMA:GÖRÜŞMELERİ REDDEDERLERSE, TÜM SORUMLULUK UKRAYNA'YA AİT

Gomel'deki Rus heyetinin lideri Mediniskiy: Barıştan yanayız. Görüşmeleri reddelerse tüm sorumluluk Ukrayna'ya ait olacak. 

UKRAYNA'DAN RUSYA'YA SOYKIRIM DAVASI

Zelenskiy:  Ukrayna, Rusya aleyhindeki başvurusunu uluslararası adalet divanına sundu. Rusya, saldırganlığını haklı çıkarmak için soykırım kavramını manipüle etmekten sorumlu tutulmalıdır. Rusya'nın askeri faaliyetlerini şimdi durdurmasını emreden acil bir karar talep ediyor ve davaların önümüzdeki hafta başlamasını bekliyoruz.

RUSYA'DAN KİEV'E YANIT

 Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada "Müzakerenin yeri değil içeriği önemli. Kiev ile barış ve kan dönüşmesine son vermenin şartını konuşmaya hazırız" denildi.

ALMANYA HAVA SAHASINI 3 AY BOYUNCA RUSLARA KAPATTI

Almanya, hava sahasını saat 17 itibariyle 3 süreyle Rus uçaklarına kapattığını duyurdu.

ALMANYA'DAN YENİ AÇIKLAMA

 Almanya Başbakanı Scholz yaptığı açıklamada "Rusya'ya daha fazla yaptırım hakkımız saklı. Putin Rus imparatorluğu kurmak istiyor.

UKRAYNA ASKERİ MAHKUMLARI SERBEST BIRAKTI

 Ukrayna Başsavcılığı, eski askeri mahkumlar çatışmalara katılmak üzere serbest bırakıldığını duyurdu.

UKRAYNA: 4300 RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

 Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı, Rusya'nın işgal başlangıcından beri 4 bin 300 asker kaybettiğini açıkladı. Ayrıca 27 Rus uçağı, 26 helikopter,146 tank  ve 706 zırhlı aracın imha edildiği belirtildi.

Son Dakika! Tarih 27 Şubat 2022! Rusya-Ukrayna savaşının 4. günü! Ukrayna bombardıman altında - Resim : 2

GOMEL'DEKİ RUS HEYETİ

 Gomel'deki Rus heyetine Rusya'nın eski kültür bakanı Vladimir Medinskiy başkanlık ediyor. Rusya, müzakereler için bugün saat 15.00'a kadar Ukrayna'ya süre vermişti.

PUTİN'E KÖTÜ HABER

Uluslararası Judo Federasyonu, Rusya Devlet Başkanı Putin'in onursal başkanlığını askıya aldığını duyurdu. 

KİEV'İN BATISINDA KONTROL UKRAYNA'DA

Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı, Kiev'in batısının kontrol altına alındığını açıkladı. Sözcü, aynı zamanda "Ukrayna güçleri Harkov'a giren araçların yarısını imha etti. Düşman inisiyatifi kaybetti ve Belarus müzakerelerine giderek bunu doğrulamış oldu" dedi. 

PESKOV'DAN GOMEL AÇIKLAMASI: BURAYI UKRAYNA ÖNERDİ

 Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Gomel şehri Ukrayna tarafından tarafından müzakere yeri olarak önerildi. Daha önce de söylediğimiz gibi, Rus heyeti bu müzakerelere hazır ve şu anda Gomel'de." dedi.

İBRAHİM KALIN'DAN AÇIKLAMA

 Kalın açıklamasına "Ukrayna savaşının dördüncü gününde Cumhurbaşkanımızın çağrısını yineliyoruz: Rus saldırıları derhal durdurulmalı ve ateşkes müzakerelerine başlanmalıdır. Haksız ve hukuksuz bu savaş karşısında Ukrayna halkının daha fazla acı çekmemesi için girişimlerimize devam edeceğiz." dedi.

TÜRKİYE'DEN ARABULUCULUK MESAJI

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada "Bölgemizde bir savaşa daha tanıklık ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, her iki ülke ile de güçlü ilişkilerimiz olduğu için bugüne dek defaatle Rusya ile Ukrayna arasında arabuluculuk yapmayı teklif etti. Ayrıca müttefiklere ortak bir duruş sergileme çağrısında bulundu" denildi.

"LUKASHENKO: HAYDUT OLUŞUMLAR HAZIRLANIYOR"

 Lukashenko: Belarus'a Ukrayna'dan silah getirildi, orada provokasyonlar için haydut oluşumları hazırlanıyor

UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI: BİRLİKTE HİTLER'İ YENDİK VE PUTİN'İ DE YENECEĞİZ

Ukrayna Dışişleri Bakanlı Kuleba: Uluslararası Bölgesel Savunma Lejyonu'nun bir parçası olarak Ukrayna'yı ve dünya düzenini savunmak isteyen yabancılar, sizi kendi ülkelerinizdeki Ukrayna'nın diplomatik misyonlarıyla iletişime geçmeye davet ediyorum. Birlikte Hitler'i yendik ve Putin'i de yeneceğiz.

Son Dakika! Tarih 27 Şubat 2022! Rusya-Ukrayna savaşının 4. günü! Ukrayna bombardıman altında - Resim : 3

RUSYA VE UKRAYNA'DAN MÜZAKERE AÇIKLAMASI

 İki ülkeden art arda yapılan müzakere açıklamalarında Rusya, Belarus'ta müzakere yapılmasını önerdi. Zelenskiy ise "Belarus yerine İstanbul, Varşova ve Budapeşte'de müzakere olabilir "dedi 

RUS HEYETİ MÜZAKERE İÇİN BELARUS'TA

Kremlin'den yapılan açıklamada "Varılan anlaşmaya göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve devlet başkanlığı yönetimi de dahil olmak üzere diğer dairelerin temsilcilerinden oluşan Rus heyeti, Ukraynalılarla müzakereler için Belarus'a gitti. Müzakereleri Gomel'de başlatmaya hazır olacağız. Ukrayna'yı bekliyoruz" denildi.

PUTİN'DEN YENİ MESAJ

Putin, Rusya'da 27 Şubat'ta kutlanan Özel Harekat Kuvvetleri günü için tebrik mesajı yayımladı. Putin, Rus Özel Kuvvetlerinin Donbas'taki ayrılıkçı bölgelere yardım ettiğini söyledi. 

ZELENSKIY'DEN YENİ AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ordusuna karşı 'yurtdışından gelecek gönüllülerle uluslararası lejyon' oluşturacaklarını söyledi. Zelenskiy, "Bu, ülkemize verdiğiniz desteğin kilit önemdeki kanıtı olacak" dedi. 

KİEV'DE YENİDEN HAVA SALDIRISI UYARISI

Kiev'de hava saldırısı uyarısı yapıldı. Bölgede siren sesleri duyuluyor

RUS BİRLİKLERİ: HERSON VE BERDYANSK ABLUKA ALTINDA

Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı: Rus birlikleri dün Herson ve Berdyansk'ı abluka altına aldı. Geniçevsk ve Herson yakınlarındaki Çernobayevka Havaalanı kontrol altına alındı.

ODESSA'DA HAVA SALDIRISI UYARISI

Odessa'da hava saldırısı uyarısı yapıldı. Roket saldırısı düzenlendiği açıklandı. Sokağa çıkma yasağı 28 Şubat sabahına kadar uzatıldı. 

RUS BİRLİKLERİ HARKOV'A GİRDİ

Ukrayna basını: Harkov Bölgesel Devlet İdaresi Başkanı Oleg Sinegubov, Rus birliklerinin Harkov'a girdiğini söyledi. Sivillerden sokağa çıkmamaları istendi

AVUSTRALYA'DAN UKRAYNAYA SİLAH TEDARİĞİ

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, NATO ortakları aracılığıyla Ukrayna'ya saldırı silahı tedarik edileceğini duyurdu

SUMİ'DE 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ukrayna'nın kuzeyindeki Sumi'deki Rus birliklerinin saldırısında 7 yaşındaki kız çocuğu dahil 6 kişi öldürüldü

GOOGLE'DEN RUS HAMLESİ

 Youtube'dan sonra Google da devlet Tarafından Finanse Edilen Rus Medyasının kendi platformu üzerinden para kazanmasını askıya aldı

KİEV'DE RADYOAKTİF BİR TESİSE ATEŞ AÇILDI

Ukrayna basını, Ukrayna Nükleer Düzenleme Devlet Müfettişliği, mermilerin Radon Derneği'nin Kiev şubesinin radyoaktif atık bertaraf sahasına isabet ettiğini bildirdi. Radyasyon izleme sistemi arızalı olmasına rağmen, saldırılar güvenlik kameralarıyla kaydedildi. Ön değerlendirmeye göre, sıhhi koruma bölgesi dışındaki insanlar için herhangi bir tehdit yok.

BM'DEN UKRAYNA AÇIKLAMASI

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 64 sivilin hayatını kaybettiğini ve 240 sivilin yaralandığını duyurdu.

FRANSA'DAN, UKRAYNA'YA SAVUNMA TEÇHİZATI DESTEĞİ GELDİ

 Fransa hükümeti, Rusya'ya karşı ekonomik ve mali yaptırımları güçlendireceğini belirterek, Ukrayna'ya savunma teçhizatı sağlayacaklarını ve Rus şahsiyetlerin finansal alacaklarını donduracağını duyurdu.

RUSYA İLE OLASI MÜZAKEREDE KIEV DİKTE EDECEK

 Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Rusya ile yapılacak olası müzakerelerde Ukrayna'nın dikte edeceği bir pozisyonda olacağını söyledi.

HARKOV BOMBALANIYOR

Gazeteci Christo Grozev, Ukrayna'nın eski Avusturya Büyükelçisi Olexander Scherba'nın da paylaştığı bir video kaydı yayınlayarak, Kiev'in sürekli bombardıman altında olduğunu ve toplam 500 tanktan oluşan 3 konvoyun farklı yönlerden şehre yaklaştığını duyurdu.

Rusya-Ukrayna savaşının 4. günü

HARKOV BOMBALANIYOR

Rusya, Ukrayna'nın en büyük ikinci şehri Harkov'u havadan yoğun şekilde bombalamaya başladı. Harkov'da petrol boru hattının vurulduğu belirtiliyor. Rusya uçakları, Vasilkov'da bulunan bir petrol deposunu da balistik füzeyle vurdu.

Rusya-Ukrayna savaşının 4. günü

BM GENEL KURULU OLAĞANÜSTÜ OTURUMU İÇİN BUGÜN TOPLANIYOR

 Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), bugün BM Genel Kurulu’nda Ukrayna konusunda olağanüstü oturum yapılması karar tasarısı için toplanacak.

New York saati ile pazar günü 15.00’te (TSİ 23.00) yapılacak BMGK özel toplantısının duyurusu yapıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x