Ukrayna’dan Çağrı!

Ukrayna'dan Çağrı!

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, "Türkiye’yi bu zor zamanda bizi desteklemeye çağırıyoruz" diyerek yardım istedi. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar yaptığı son açıklamada, "Bugünü hiçbir zaman unutmayın, çünkü 24 Şubat'ta dünya gerçekten değişti" dedi

24 Şubat 2022 - 11:46

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar yaptığı son açıklamada, "5 Rus uçağı ve 2 helikopteri vuruldu. Rus ordusunda ciddi kayıplar var. Savunma ve güvenlik sistemlerimiz çalışıyor" dedi.

Bodnar, "Verdiğimiz kayıplarla ilgili bilgileri sizlerle paylaşacağız ama bunları teyit aldıktan sonra paylaşacağız. İnternette gerçeği yansıtmayan birçok belge, bilgi var. Rusya, internette sahte haber, enformasyon savaşını da başlatıyor. O yüzden bu bilgileri paylaşmadan önce, resmi kaynaklardan teyit ederek paylaşmanıza davet ediyorum. Size karşı tamamen açık olacağım. Dışişleri Bakanlığı görüşmesi sonrası neler yapacağımızı paylaşacağım. Sosyal medya hesaplarımızı da takip etmenizi rica ediyorum. Bugünü hiçbir zaman unutmayın, çünkü 24 Şubat'ta dünya gerçekten değişti" diye konuştu. 


 
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, "Rusya Federasyonu Ukrayna’ya karşı bir savaş başlattı. Barışçıl Ukrayna şehirleri bombalanıyor. Stratejik ortağımız Türkiye’yi ve dost Türk halkını bu zor zamanda bizi destelemeye çağırıyoruz." açıklaması yapmıştı. 

Büyükelçiliğin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
"Rusya Federasyonu Ukrayna’ya karşı bir savaş başlattı. Barışçıl Ukrayna şehirleri bombalanıyor. Stratejik ortağımız Türkiye’yi ve dost Türk halkını bu zor zamanda bizi destelemeye çağırıyoruz."

"ÇANAKKALE BOĞAZI'NI KAPATIN" ÇAĞRISI
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar yaptığı ilk basın açıklamasında "Saldırı, Rusya'dan, Kırım'dan, Belarus'tan ve Donbas'tan yapılıyor" dedi. Bodnar, Çanakkale Boğazı'nın da kapatılması çağrısında bulunmuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x