UNAKITAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

UNAKITAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

14 Ekim 2016 - 09:25

Tedavi gördüğü hastanede iki gün önce 70 yaşında hayatını kaybeden eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan dün son yolculuğuna uğurlandı. Unakıtan için öğle namazını müteakip Süleymaniye Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Cenazeye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Binali Yıldırım, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile kabinenin eski ve yeni üyeleri katıldı.

Unakıtan’ı devletin zirvesi uğurladı

CUMHURBAŞKANI KURAN OKUDU
Unakıtan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Yıldırım ve Davutoğlu'nun da aralarında bulunduğu kalabalık bir grup tarafından omuzlandı. Süleymaniye Külliyesi'nde toprağa verilen Unakıtan'ın cenazesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuran-ı Kerim okudu. Cenaze törenine katılan 11. Cumhurbaşkanı Gül, Unakıtan'ın değerli bir arkadaşları olduğunu belirterek, "Türk ekonomisinin rayına oturmasında, dışardan, içerden gelecek bütün şoklara karşı hazır olmasında ve bugünkü bütün sıkıntılara rağmen sağlam durmasında çok emeği geçen, katkısı olan bir arkadaşımızdı" dedi. Unakıtan ile aynı dönemde kabinede görev yapan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de, "Kemal Bey ile kardeşlik hukukumuz vardı. Özel ve güzel bir kişiydi" diye konuştu. Yine Unakıtan ile aynı kabine görev yapan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ise, "Kemal Bey sadece bizim arkadaşımız değil, Türkiye'nin de arkadaşıydı. Espri yapabilen, gülebilen ve bunu büyük bir zeka ile yapan latif bir insandı" ifadelerini kullandı.

KOTKU'NUN YANINA DEFNEDİLDİ
Son devrin din alimlerinden 1980'de vefat eden Mehmet Zahit Kotku'ya yakın bir isim olan Unakıtan, Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararla Süleymaniye Haziresi'ndeki Kotku'nun kabrinin yanına defnedildi.

TAZİYELERİ EŞİ KABUL ETTİ
Cenaze namazı öncesi Unakıtan'ın eşi Ahsen Unakıtan aile adına taziyeleri kabul etti. Unakıtan'ın eşi ile kızları Fatma, Zeynep ve oğlu Abdullah'ın cenaze töreni sırasında üzgün olduğu gözlendi. Kılınan cenaze namazının ardından helallik alındı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x