Ünlü bilim adamı yaşamını yitirdi...

Ünlü bilim adamı yaşamını yitirdi...

Ünlü Fizikçi Stephen Hawking 76 yaşında yaşamını yitirdi.

13 Mart 2018 - 18:40

 

Ünlü fizikçinin ölüm haberini, çocukları Lucy, Timothy ve Robert duyurdu. Çocukları adına yapılan  ortak açıklamada "Babamızın vefatından dolayı büyük üzüntü duyuyoruz. O büyük bir bilim adamıydı" denildi.

Stephen Hawking, Cambridge Üniversitesinde öğrenciyken yakalandığı motor nöron hastalığı Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) nedeniyle vücudunun neredeyse hiçbir kısmını kullanamıyor ancak kendisi için özel olarak geliştirilen bir bilgisayar sistemi iletişim kuruyordu.

Ünlü İngiliz bilim adamı Hawking, kuantum fiziği ve kara delikler üzerine yaptığı geniş kapsamlı çalışmalarla tanınıyordu.

Ünlü fizikçi 03.14 şeklinde yazılması nedeniyle Dünya Pi Günü kabul edilen 14 Mart günü yaşama veda etti

Hawkings, Albert Einstein'den sonraki en büyük dahi kabul ediliyordu.

Hawking geçen yıl İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC'ye verdiği röportajda 75 yaşına kadar yaşayacağını hiç düşünmediğini, birikimini halen yansıtabildiği için kendisini şanslı hissettiğini dile getirmişti.

21 yaşındayken motor-nöron hastalığı teşhisi konulduğunu ve iki ya da üç yıl içinde hayatını kaybedeceğinin söylendiğini belirten Hawking, bundan 54 yıl sonra daha güçsüz ve tekerlekli sandalyede olsa da hala çalıştığını ve bilimsel makaleler ortaya koyduğunu anlatmıştı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x