UYUŞTURUCU ÇETESİNE OPERASYON, BÖYLE YAKALANDILAR...

UYUŞTURUCU ÇETESİNE OPERASYON, BÖYLE YAKALANDILAR...

UYUŞTURUCU ÇETESİNE OPERASYON, BÖYLE YAKALANDILAR...

28 Eylül 2017 - 12:28

İstanbul Sultangazi'de iki uyuşturucu çetesi arasında yaşanan 1 kişinin ölümü 1 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı çatışma olaylarının şüphelileri Silivri'de bir çiftlik evine yapılan film gibi operasyonla gözaltına alındı.
İstanbul Sultangazi’de geçtiğimiz hafta bir otoparkta gerçekleşen silahlı baskının failleri yakalandı. Bir kişinin ölüp bir kişinin ağır yaralandığı olay sonrası harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri yaptıkları çalışmalarda olaya katılan 4 Azeri uyruklu şahısı yakalayıp gözaltına alırken, olayın sebebini de ortaya çıkardı. Polis, tarafların bir dönem birlikte uyuşturucu işi yapıp ardından uyuşturucu parasının paylaşılamaması nedeniyle birbirlerine hasım olduklarını ve ardından olayın gerçekleştiğini tespit etti.

Sultangazi Uğur Mumcu mahallesinde bulunan bir otoparkta 23 Eylül günü meydana gelen olayda, otopark içerisinden aracıyla çıkış yapmaya çalışan Orhan Açıkgöz( 43) ve beraberinde bulunan Arif Memedov’a başka bir araç içerisinden ateş açılmış, açılan yoğun ateş sonucu, 8 ayrı suçtan suç kaydı bulunan Orhan Açıkgöz olay yerinde hayatını kaybederken Arif Memedov ise ağır yaralandı.

Olay sonrası harekete geçen Asayiş Şube Cinayet Şube ekipleri yaptıkları çalışmalarda olayın faili olarak belirledikleri, her biri 7-8 ayrı suç kaydına sahip Vahap P. ( 35), Agip K. (35), Mahsun K.(33) ve Yasin G. (24) isimli şahısları Silivri Büyüksinek köyünde saklandıkları adreste yakalayarak gözaltına aldı.

ÇİFTLİK EVİNE FİLM GİBİ OPERASYON

Cinayet Büro Amirliği ekipleri saldırıyla ilgili güvenlik kameralarını inceleyek önce saldırganların kullandığı otomobillerin plakasını ardından kimliklerini tespit etti. Gerekli delillerin toplanmasının ardından Silivri, Büyüksinekli köyünde önceki gün operasyon yaptı. Özel harekat polisleri, ve polis helikopterinin katıldığı operasyonda baskın yapılan çiftlik evinde Vahap P.(35), Ağıt K.(35), Mahsun K.(23) ve Yasin G.(24) gözaltına alındı. Şüphelileriden Ağıt K.'nın ayağından vurulduğu öğrenildi. Operasyon sırasında saldırganlarında polisle kısa bir çatışmaya girdikleri belirtildi.

ÖLEN KİŞİNİN ÇOK SAYIDA SABIKASI ÇIKTI

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmada, olayın iki uyuşturucu çetesi arasında yaşanan rant kavgası sonucu meydana geldiğini tespit edildi.  Saldırı sırasında hayatını kaybeden Orhan A.'nın daha önceden uyuşturucu bulundurmak, yağma, gasp, mühür ihlali, tehdit, yaralama gibi suçlardan onlarca kaydı olduğunu tespit etti.

SOKAK ORTASINDA ÇATIŞMA YAŞANMIŞTI

Sultangazi ilçesi Uğur Mumcu mahallesi, 2316 sokak üzerinde bir oto yıkamacıda 23 Eylül 2017 tarihinde meydana gelen olayda, yıkamacı önüne gelen iki araçtan içerde oturanların üzerine ateş açılmıştı. Oto yıkamacıda bulunanlarında karşılık vermesi çıkan silahlı çatışma sonucu Orhan A.(43) vurularak hayatını kaybederken Arig M.(30) ağır şekilde yaralanmıştı. Saldırganlar olayın ardından kaçmışlardı.

Olayda kullanılan 1 silah ile birlikte ele geçirilen ve Azeri uyruklu oldukları belirlenen saldırganların polis tarafından yapılan araştırmada vurarak öldürdükleri Açıkgöz  ile yaraladıkları Memedov ile eski ortak olup, uyuşturucu satışından kaynaklanan rantın paylaşılamaması nedeniyle birbirlerine düşman oldukları ve olayında bu nedenle gerçekleştiği polis tarafından belirlendi. Emniyette işlemleri tamamlanan 4 çete mensubu işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x