Vahşette Yeni Gelişme!

Vahşette Yeni Gelişme!

09 Aralık 2019 - 14:10

Uyuşturucu karteli Pablo Escobar 2 Aralık 1993'te evinin damında CIA ve Kolombiya güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada vurularak öldürülmüştü. Escobar ölümünün üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen hala çok konuşuluyor


Güney Amerika'nın dünyaca ünlü uyuşturucu baronu Pablo Escobar evinin damında 26 yıl önce polis tarafından vurularak öldürüldü.

Herkes onu daha çok 'kızının ısınması için milyonluk banknotları yakan adam' olarak bilse de aslında Escobar şiddette engel tanımayan, rakiplerini ve politikacıları öldüren hatta 1 adam için yolcu dolu bir uçağı havaya uçuran bir adamdı.
Daily Star, ünlü uyuşturucu karteli hakkında şoke eden detayları açıkladı.

İddialara göre Escobar, rakip karteller için 'muhbirlik' yaptığını iddia ettiği 49 genç kızın acımasızca ölüm emrini verdi. Günlerce işkence görmüş ve sakat bırakılmış cansız bedenler, Escobar'ın memleketi Medellin civarında bulundu.
49 genç kızın arasında bulunan ancak kurtulan bir kişi, 1991 yılında El Tiempo'ya verdiği röportajda genç kızların 'Escobar'ın rakiplerine bilgi vererek ihanet ettikleri için öldürüldüklerini' ifade etti. Genç kız, "Vücudunda kendisine sıkılan mermilerden oluşturulmuş bir haç olan arkadaşımı karayolunda buldular. Onu Pablo'nun düşmanlarını tanımakla suçladılar" dedi.
Röportajlarda Escobar'ın 14 ile 17 yaşları arasındaki çocuklarla da ilişkiye girmeye çalıştığı, istismar ettiği ve kendisiyle yatmaları için de para ödeyeceği modelleri tercih ettiği iddia edildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul’da düzenlenen İnsan Hakları Eylem Planının Uygulanmasını ve Raporlanmasını Destekleme Projesi'nin açılış toplantısına katılarak konuşma yaptı.

Bakan Çavuşoğlu "Temel hak ve hürriyetlerin geliştirilmesi her zaman öncelikli hedeflerimiz arasında yer almıştır" dedi.


Çavuşoğlu sözlerine "Başta parlamenter kanat olmak üzere Avrupa Konseyi'nin siyasi saiklerden uzak, tarafsız ve yapıcı bir tutumda olmasını bekliyoruz. Türkiye, Avrupa Konseyini daha güçlü kılmak, bina ettiği ortak değerleri koruyup ileri seviyelere taşımak için katkılarını sürdürecektir. Avrupa Konseyi'nin yükselen popülizm, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı gibi ortak değerlerimizi sarsmaya başlayan güncel sorunlara etkin karşılık verme yönündeki çabalarını da yoğunlaştırmasını bekliyoruz." diyerek devam etti. 

Finlandiya'nın Ulaştırma Bakanı Sanna Marin, koalisyon ortaklarından Sosyal Demokrat Parti'nin liderliğine seçildi. Marin, tarihin en genç başbakanı olarak göreve başlamaya hazırlanıyor.

34 yaşındaki Sanna Marin'in liderliğini üstlendiği Sosyal Demokratlar, Finlandiya'da beş partili koalisyonun en büyük siyasi hareketi olarak biliniyor.

Marin, bu hafta görevine başlayarak ülke ve dünya tarihindeki en genç başbakan olacak.
 devamı aşağıda 
devamı

Marin, aynı zamanda Finlandiya siyasi tarihinin üçüncü kadın Başbakanı.


Marin'in başbakan olarak göreve başlamasıyla birlikte Finlandiya'daki beş partili koalisyonun liderlerinin tümü de kadın olmuş olacak.

Postane çalışanlarının greve gitmesi sonrasında yönettiği süreç büyük tepki toplayan başbakan Antti Rinne istifasını sunmuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x