YENİ SEZONDA MAÇLAR BORNOVA’NIN YENİ STADINDA OYNANABİLECEK

YENİ SEZONDA MAÇLAR BORNOVA’NIN YENİ STADINDA OYNANABİLECEK

29 Haziran 2016 - 11:03

 

 

 

DOĞANLAR’DAKİ YENİ BORNOVA STADI’NIN İKİNCİ ETAP İŞLERİ SON AŞAMAYA GELİRKEN ÇEVRE DÜZENLEMELERİYLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR DA SÜRÜYOR. İLK ETABIN TAMAMLANMASININ ARDINDAN İKİNCİ ETAP ÇALIŞMALARINDA GÜNEY TRİBÜNÜ TAMAMLANIRKEN, GECE MAÇLARI İÇİN AYDINLATMA DİREKLERİ TAKILIYOR. AĞUSTOS AYI BAŞINDA TAMAMLANACAK OLAN ÇALIŞMALAR İLE 6500 SEYİRCİ KAPASİTELİ YENİ BORNOVA STADI’NDA SÜPER LİG DE DAHİL GECE VE GÜNDÜZ MAÇLARI OYNANABİLECEK. STADIN ETRAFINDAKİ YOLLAR DA ULAŞIM SORUNU YAŞANMAMASI İÇİN DAHA GENİŞ HALE GETİRİLDİ. STADIN ÜÇÜNCÜ ETAP ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA İSE KUZEY TRİBÜNÜ TAMAMLANDIĞINDA SEYİRCİ KAPASİTESİ 12 BİN 500’E ÇIKACAK.

VTR – PERFORE(ALTSES)

 

EFEKT...

 

Bornova Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilk etabını tamamladığı Doğanlar’daki Yeni Bornova Stadı’nın çevre düzenlemeleri  devam ediyor. Ağustos Ayı başında tamamlanacak ikinci etap çalışmaları kapsamında kale arkasındaki güney tribünü ile gece maçları için aydınlatma direkleri takılıyor.

 

EFEKT...

 

Ağustos Ayı başından itibaren 6500 seyirci kapasiteli UEFA standartlarındaki statta Süper Lig de dahil gece ve gündüz maçları oynanabilecek.

 

EFEKT...

 

Öte yandan yeni sezonda Süper Lig ve Birinci Lig maçları için gerekli passolig sistemi için de gerekli görüşmeler yapıldı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun görevlendirdiği şirket en geç Ağustos Ayı  ortasına kadar Barnova Stadı’na gerekli passolig sistemini monte edecek.

 

EFEKT...

 

Ayrıca stadın çevresiyle ilgili çalışmalar da yapıldı. Stadın etrafındaki yollar ulaşım sorunu yaşanmaması için daha geniş hale getirilirken, yol ve kaldırım çalışmalarıyla birlikte yeni otopark alanları da oluşturuldu.

 

EFEKT...

 

Önümüzdeki aylarda başlayacak üçüncü etap çalışmaları kapsamında ise kuzey tribünü inşa edilecek. 6 bin 500 kişilik kuzey tribünü tamamlandığında Yeni Bornova Stadı’nın seyirci kapasitesi iki katına çıkarılarak tüm lig maçları 12 bin 500 kapasiteli stadyumda oynanabilecek.

 

EFEKT...

 

Yeni Bornova Stadı’nın 2016-2017 futbol sezonuna yetişeceği müjdesini veren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Büyükşehir Belediyemizle birlikte yürüttüğümüz çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İş sadece stadı yapmakla bitmiyor. Stat kadar, çevresi de çok önemli. Sporseverlerin oraya kolay bir şekilde ulaşması, aynı şekilde ayrılması gerekiyor. Bu anlamda bölgedeki mevcut yolları genişlettik. Yeni imar yolları açtık. İzmirlilerin heyecanla beklediği Stadımız iki ay içinde Süper Lig maçlarının da oynanacağı hale gelecek. Artık İzmir’de tüm lig maçlarının oynanabileceği bir stadyum var ” diye konuştu.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x