Yine Can Hastanesi Yine Skandal !

Yine Can Hastanesi Yine Skandal !

İzmir Özel Can Hastanesi’nde Mısırlı Fattah’ın ölümünden sonra Dr. Serkan Tüğen’in ikinci skandal ameliyatı ortaya çıktı. Özel Can Hastanesi’nde çalışan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nazmiye Aslı Sürgel, mesai arkadaşı olan Obezite Cerrahı Serkan Tüğen’in yaptığı ameliyat sonrası yoğun bakımdan çıkamadı iddiaları gazetemize geldi

24 Temmuz 2018 - 10:26 - Güncelleme: 23 Ekim 2021 - 09:29

İzmir Özel Can Hastanesi’nde Mısırlı Fattah’ın ölümünden sonra Dr. Serkan Tüğen’in ikinci skandal ameliyatı ortaya çıktı. Özel Can Hastanesi’nde çalışan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nazmiye Aslı Sürgel, mesai arkadaşı olan Obezite Cerrahı Serkan Tüğen’in yaptığı ameliyat sonrası yoğun bakımdan çıkamadı iddiaları gazetemize geldi

İkinci Skandalı da İzlenen Haber Ortaya Çıkardı

Geçtiğimiz günlerde gazetemize gelen bir ihbarı araştırmış, Özel Can Hastanesi’nde cinayet gibi ameliyatı ortaya çıkarmıştık. ‘Can Hastanesi Can Aldı’ isimli haberimizi gündeme bomba gibi düşerek, bir çok mecrada yer aldı. Yayınımızın hemen ardından haberimize yayın yasağı getiren Özel Can Hastanesi, gazetemiz sayesinde cinayet misali yaptığı ölümlü ameliyatı ört pas edememiş ve basın açıklaması yapmak zorunda kalmıştı. Her kelimesi çelişkilerle dolu, alel acele yazılmış anlatım bozukluklarıyla dolu açıklama, kimseye inandırıcı gelmemiş ve ilgili yerlere şikayetimizi yapmış bulunmaktayız. Ölümlü ameliyat ile ilgili soruşturma başlatılmıştır.

Gücünü doğruluğundan alan, özgür ve dürüst basın idealine tutkuyla bağlı gazetemiz hiçbir tehdide boyun eğmemiş ve erişim yasağının ardından ‘İzmir Özel Can Hastanesi’nde Cinayet Misali Ameliyattan Sonra Akıl Almaz Açıklama’ başlıklı ikinci haberi ile kamuoyunu aydınlatma devam etmişti.

Gazetemize İhbar Yağmuru

Ortaya çıkarttığımız skandalın ardından Can Hastanesi mağdurlarında gazetemize ihbar yağmaya başladı. Daha önceki haberlerimizde merhum Fattah’ın, Can Hastanesi'nin tek kurbanı olmadığına vurgu yapmıştık. Bir kez daha haklı çıktık. İddiaya göre Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak Özel Can Hastanesi'nde görev yapan Uzm. Dr. Nazmiye Aslı Sürgel çalıştığı hastanede mesai arkadaşı olan Dr. Serkan Tüğen’e obezite ameliyatı oluyor.

İddialara Göre Ameliyat Oldu İki Gün Sonra Kalbi Durdu

Obeziteden başka sağlık problemi olmayan Dr. Sürgel ameliyat oluyor. Ameliyattan iki gün sonra aniden kalbi duruyor. Kalbinin durduğu fark edilen doktor acil yoğun bakıma alınıyor, doktorun kalbi yeniden atıyor, atıyor atmasına ama çocuk doktoru otuz gündür yoğun bakımda yatıyor ve taburcu olması da çok zor görünüyor. Çünkü tıpkı merhum Fattah gibi onun da midesinden kan ve gıda sızıyor.

Otuz gündür yoğun bakımda yatan, midesinden kan ve gıda sızan Dr. Nazmiye Aslı Sürgel’in ikinci defa ameliyat edilmesi gerekiyor. Bir önceki haberimizden hatırlayacak olursak merhum Fattah’da ameliyattan üç gün sonra yoğun ağrı nedeniyle ayaklarıyla Can Hastanesi’ne gelmiş, tabutla çıkmıştı.

Kendi Doktoruna Bunu Yapan Vatandaşa Ne Yapmaz?

Biz buradan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ya ve İzmir İl Sağlık Müdürümüz Sayın Bediha Salnur’a sesleniyoruz ve kendi doktoruna bunu yapan vatandaşa ne yapmaz diye soruyoruz. Acilen bu hastanede işlenen cinayetlerin araştırılmasını, bu hastanenin başka yavruları yetim ve öksüz bırakmaması için harekete geçilmesini tüm insanlık adına sizlerden istiyoruz. Hastane için açılan soruşturmaya ağırlık verilmesini talep ediyoruz.

Aynı hastane, aynı doktor, aynı ameliyat aynı sonuç… Bu da bizlere bu hastanede bir şeylerin eksik olduğunu, bu hastanede insan sağlığı ile oynandığını, bu hastanede cinayetler işlendiğini göstermiyor mu?

Bir Can daha Can Hastanesi’ne kurban verilmesin. Bir çocuk daha yetim öksüz kalmasın.

Biz İzlenen Haber Gazetesi olarak, her yolsuzluğun ve haksızlığın karşısında durduğumuz gibi Özel Can Hastanesi'nde gerçekleştirilen cinayet misali ameliyatlarında takipçisi olacak, kamuoyunu bu hususta aydınlatmaya devam edeceğiz.

İşte İlk Skandalın Haberi..

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 5 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x