Zelenski: Her Rus yurttaşın tüm gerçeği öğreneceği zaman...

Zelenski: Her Rus yurttaşın tüm gerçeği öğreneceği zaman gelecek

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, ülkedeki katliamların kimler tarafından yapıldığının tespit edileceğini belirterek ellerinde barışçıl şehirleri yok eden Rus birliklerin olduğuna dair çok sayıda kanıt bulunduğunu söyledi

05 Nisan 2022 - 10:23

BUÇA KATLİAMI! Zelenskiy'den Rus halkına son dakika sesleniş: Gerçeği öğrenecekler

Ülkedeki katliamları kimlerin işlediğini belirleyeceklerini ve dünya kamuoyuna ifşa edeceklerini vurgulayan Zelenskiy, ellerinde barışçıl şehirleri yok eden Rus birliklerin olduğuna dair çok sayıda kanıt bulunduğunu bildirdi.

AA'nın haberine göre; Zelenski, Buça'ya ve Ukrayna'nın diğer kurtarılmış şehirlerinde neler yaşandığını görmeleri için dünyanın her yerinden yüzlerce gazeteciye maksimum erişim sağlayacaklarını dile getirdi.

 

RUSYA İDDİALARI REDDETTİ

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kiev yönetimi tarafından Buça'dan yayınlanan fotoğrafların ve videoların provokasyon olduğu öne sürüldü.

Bu yerleşim biriminin Rus askerlerinin kontrolü altında olduğu süre boyunca, tek bir bölge sakininin herhangi bir şiddet eyleminden zarar görmediği iddia edilen açıklamada, bu bölgeye insani yardım dağıtıldığı da ifade edildi.

 

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise Buça'ya yönelik haberleri 'provokasyon' olarak nitelendirdi ve Buça gibi provokasyonları uluslararası güvenliğe doğrudan tehdit olarak gördüğünü söyledi.

Kremlin'den yapılan açıklamada görüntülerin 'sahte' olduğu ifade edildi.

"KATLİAM GÖRÜNTÜLERİ DEHŞET VERİCİ"

Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada "Kiev yakınlarındaki Buça ve İrpin dahil çeşitli bölgelerden basına yansıyan katliam görüntüleri dehşet vericidir. Dost Ukrayna halkının acısını yürekten paylaşıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

 

BUÇA SOKAKLARINDA CANSIZ BEDENLER

Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki Buça şehrini Rus güçlerinden 1 Nisan'da kurtaran Ukrayna ordusu, binaları yıkılmış, sokakları cansız bedenlerle dolu bir şehirle karşılaşmıştı.

Ukrayna Başsavcısı İrina Venediktova, Rus ordusundan kurtarılan Kiev bölgesinde 410 sivilin cesedinin bulunduğunu bildirmişti. Venediktova, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rus ordusundan kurtarılan Kiev bölgesinin her karışında arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek bu çalışmalarda adli müfettişler, patlayıcı madde ve kinoloji uzmanları, adli tıp uzmanları, doktorlar ve kurtarma ekiplerinin de yer aldığını kaydetmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x