BOYUN TUTULMASINDA YAPMANIZ GEREKEN 6 MÜDAHALE

BOYUN TUTULMASINDA YAPMANIZ GEREKEN 6 MÜDAHALE

BOYUN TUTULMASINDA YAPMANIZ GEREKEN 6 MÜDAHALE

06 Ağustos 2017 - 23:30

Boyun tutulmasının birçok nedeni vardır. Bunlar arasında kazalar, soğuk havaya maruz kalmak, yastık kullanmamak gibi birçok neden bulunur. Boyun tutulması zahmetli ve ağrılı bir dönemdir. Fakat evde kendiniz uygulayabileceğiniz uygulamalar ile boyun tutulmasından kurtulabilirsiniz. Boyun tutulmasına iyi gelebilecek önerileri ise bu listemizde bulabilirsiniz.

Boyun egzersizleri yapın

Evde 15 dakika ayırarak yapılabilecek egzersizler ile boyun tutulmasını hafifletebilirsiniz. Boyun egzersizlerini şu şekilde yapabilirsiniz; 10 tekrar olacak şekilde boynunuzu öne doğru eğerek çenenizi göğsünüze değdirin, daha sonrasında boynunuzu sola ve sağa olacak şekilde 10'ar kez yana doğru yatırın. Yine aşırı yavaş bir şekilde kafanızı sağa ve sola 10'ar tekrar olacak şekilde çevirin. Bu hareketleri yaparken yeni sakatlanmalara sebebiyet vermemek için yavaş olmaya özen gösterin.

Soğuk kompres yapın

Laktik asit birikimini dağıtmak için etkili bir tedavi olan soğuk kompres yöntemini boynunuza uygulayabilirsiniz. Soğuk kompres torbasını sorunlu bölgeye 15-20 dakika boyunca tutun. Bir süre sonra ağrıda hafifleme olduğunu fark edeceksiniz.

Sıcak kompres yapın

Soğuk kompres ile sorunlu bölgedeki laktik asidi dağıttınız; sıra geldi kasları gevşetmeye. Soğuk kompresi uyguladıktan sonra sıcak kompres uygulamak oldukça yararlıdır. Fakat bunu ardı ardına yapmamaya özen gösterin. Soğuk kompresi uyguladıktan bir gün sonra sıcak kompresi uygulayabilirsiniz. Sıcak kompres torbasını 15-20 dakika boyunca uygulayın ve 2 saat ara verdikten sonra tekrar uygulayın. Eğer bir sıcak kompres torbanız yok ise bunu sıcak duş ile de yapabilirsiniz.

Kas gevşetici kremler uygulayın

Birçok kas gevşetici krem eczanelerden reçetesiz bir şekilde alınabiliyor. Eczacınıza danışarak sizin için en uygun olanı satın alabilirsiniz. Kremi uygularken boynunuzu zorlamayın. Kremi uyguladıktan sonra sıcak kompres uygulamak veya sıcak havlu kapatmak boynun hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlayacaktır.

Masaj yapın

Masaj ağrılı bölgedeki laktik asidi dağıtmak için etkili bir yöntemdir. Nane yağı ve okaliptüs yağı gibi doğal ağrı kesici yağlar ile masajınızı gerçekleştirebilirsiniz. Normal kremlerle yapılan sıcak havlu uygulamasını, doğal yağlarla da yapabilirsiniz.

Ağrı kesici kullanın

Eğer gerçek anlamda dayanamayacak durumdaysanız, doktorunuza danışarak ağrı kesici ilaçlar kullanabilirsiniz. Fakat unutmayınız ki, ağrı kesiciler sorunlu bölgeyi tedavi etmezler; sadece bir süreliğine ağrıyı keserler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x