2016-TUS ek tercih nasıl yapılır?

2016-TUS ek tercih nasıl yapılır?

2016-TUS ek tercih nasıl yapılır?

07 Şubat 2017 - 14:53

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2016-TUS sonbahar dönemi ek tercih işlemleri başladı. Peki tercihler ne zaman bitiyor? Tercih ücreti ne kadar?
 
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2016-TUS) ek tercih işlemleri başladı. Peki TUS ek tercih işlemleri ne zaman bitiyor? Tercih ücreti ne kadar? Tercih işlemleri nasıl yapılır? İşte merak edilen soruların yanıtı...

2016-TUS EK TERCİH İŞLEMLERİ BAŞLADI

Ek yerleştirme tercih işlemleri, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla yapılacaktır. Tercih işlemleri, 7-14 Şuba t2017 tarihleri arasında alınacaktır. Ek yerleştirme, 2016-TUS Sonbahar Dönemi Başvuru Kılavuzu’nda yer alan ilke ve kurallara göre yapılacaktır.

TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme ücreti 15.00 TL’dir. Ücret, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Banka/ATM’den ödeme yapılmamalıdır. Adaylar, bu ücreti tercih işlemlerini tamamladıktan sonra tercih süresince ve tercih süresinin bitiminden sonraki ilk gün saat 23.59’a  kadar yatıracaklardır.

TABLOLAR

Tablolar 7 sütun halinde düzenlenmiştir. Tabloda, program kodu (1), program adı (2), eğitim süresi (3), puan türü (4), genel kontenjan (5), yabancı uyruklu kontenjanı (6) ve özel koşullar ve açıklamalar (7) yer almaktadır. Adaylar, tablolarda yer alan programların yerleştirme sonuçlarında (ilgili yılın ilgili döneminde) varsa en küçük puanlarına, ÖSYM’nin internet adresinden ulaşabilirler. Bu puanlar, her merkezi yerleştirmede değişmekle birlikte ilgili programın ne derecede çok istenen bir program olduğu konusunda bir ölçüde bilgi vermektedir. Adayların, tercihlerini yaparken bu durumu da göz önünde tutmaları yararlarına olabilir. Adayların tercih ettikleri dalların özelliklerine uygun sağlık koşullarına sahip olmaları gerekir.
ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR

Bk. 2 Bu programı seçecek adayların tıp dışı meslek mensubu olmaları gerekmektedir.

Bk. 3 Bu uzmanlık eğitimi programı Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından kabul edilmiş bir protokol ile iki eğitim kurumunun birlikte yürüteceği bir programdır. Ayrıntılı bilgi için [http://tuk.saglik.gov.tr/programlar] internet adresini inceleyiniz.

Bk. 4 Tıp eğitimi dili İngilizce olduğundan bu üniversite ile ilgili programları tercihlerinde gösterecek adayların alanlarında seminer verebilecek düzeyde İngilizce bilmeleri zorunludur. İngilizcesi yeterli olmayan adaylar bu programlara yerleştirilmiş olsalar bile atamaları yapılmaz.

Bk. 5 Bu üniversitenin Tıp Fakültesinde araştırma görevlileri özel kanunlardaki hakları saklı kalmak kaydıyla (2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu vb.) İş Kanunu ve 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu hükümlerine tabidir.

Bk. 6 T.C. Hükümeti Sağlık Bakanlığı ile K.K.T.C. Hükümeti Sağlık Bakanlığı arasında 24 Mart 2008 tarihinde imzalanan "Sağlık Alanında İşbirliğine İlişkin Anlaşma"nın 5. maddesi gereğince, bu kadrolara yalnız K.K.T.C. uyruklu doktorlar başvurabilirler. Bu dallarda ihtisasını tamamlayanlar, ihtisas süresi kadar K.K.T.C.'de mecburi hizmete tabi tutulurlar.

Bk. 8 Sakarya Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Sakarya Üniversitesi uzmanlık öğrencileri uzmanlık eğitimlerine Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam edeceklerdir.

Bk. 9 KKTC Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yarı süreli bir eğitim hastanesi olup, eğitim kadrolarına yalnız KKTC uyruklu doktorlar başvuracaklardır. Bu hastanede yarı süreli uzmanlık eğitimini tamamlayan doktorlar eğitimlerinin ikinci yarı süresini Sağlık Bakanlığınca belirlenecek Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Yabancı Uyruklu uzmanlık öğrencisi statüsünde tamamlayacaklardır. TC. vatandaşı olanlar bu kadrolara müracaat edemezler.

Bk. 10 Marmara Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Marmara Üniversitesi uzmanlık öğrencileri uzmanlık eğitimlerine Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam edeceklerdir.

Bk. 11 Bu kontenjanları Misafir Askeri Personel tercih edebilecektir.

Bk. 14 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi uzmanlık öğrencileri uzmanlık eğitimlerine Sağlık Bakanlığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam edeceklerdir.

Bk. 18 Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Yıldırım Beyazıt Üniversitesi uzmanlık öğrencileri uzmanlık eğitimlerine Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ve Ankara Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam edeceklerdir.

Bk. 19 Katip Çelebi Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Katip Çelebi Üniversitesi uzmanlık öğrencileri uzmanlık eğitimlerine İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam edeceklerdir.

Bk. 20 İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği İstanbul Medeniyet Üniversitesi uzmanlık öğrencileri uzmanlık eğitimlerine Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam edeceklerdir.

Bk. 21 KKTC, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde ilan edilen kontenjanlara yerleştirilenlerin eğitimlerinin ikinci yarısını tamamlayacakları eğitim kurumları uzmanlık dalına göre aşağıda belirtildiği şekildedir:

Ankara, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi:

(ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON, FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON, GENEL CERRAHİ, GÖZ HASTALIKLARI, İÇ HASTALIKLARI, KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARI, NÖROLOJİ, ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ, RADYOLOJİ, RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI, ÜROLOJİ)

Ankara, Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi:

(ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI)

Ankara, Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi:

(GÖĞÜS HASTALIKLARI)

Ankara, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi:

(KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM)

Ankara, Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi:

(KALP VE DAMAR CERRAHİSİ, KARDİYOLOJİ)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x