Ali Babacan sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi seçimlere kendi...

Ali Babacan sosyal medyadan duyurdu! DEVA Partisi seçimlere kendi adıyla girecek...

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada DEVA Partisinin önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi logosuyla girme kararı aldığını duyurdu. Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal'ın daha önceki sözlerinden Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun oldukça rahatsız olduğu ifade edilmişti. DEVA Partisi, Cumhurbaşkanı adayı çıkaracak mı?

27 Nisan 2022 - 15:51 - Güncelleme: 27 Nisan 2022 - 15:55

Millet ittifakı içerisinde seçime girmesi beklenen DEVA Partisi'nden son dakika açıklaması geldi! Partinin Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA'nın önümüzdeki seçimlere kendi ismiyle kendi logosuyla katılacağını duyurdu. Ali Babacan'ın tweeti sonrasında DEVA'nın Cumhurbaşkanı adayı çıkarıp çıkarmayacağı merak konusu oldu. Ali Babacan, 'Gezi Parkı davasında mağdur değilim' dedi.

'GEZİ DAVASINDA MAĞDUR DEĞİLİM'

'Gezi davasında her kim benim müşteki olduğumu söylüyorsa bu doğru değil. Benim defalarca açıklamam var mağdur olmadığımı ifade eden. Televizyonlarda yazıp çizen kişiler gazetecilik görevlerini yerine getirmiyor demektir. Bunda artık bir kasıt görmeye başladım. Herkesin işini dikkatli ve düzgün yapmasını tavsiye ediyorum.

 

'BİZ BU KONUYU TAKİP ETTİK...'

Biz bu konuyu takip ettik, senaryolar üretildi. Genel Merkez toplantısında da konuyu ele aldık. Kararımızı paylaştık. Yargının bağımsızlığı demokrasinin en temel ilkelerinden biridir. Yargı, yasama organından bağımsız olacaktır. Yargı, bağımsız değil rahat çalışamıyor.

'O MASA OTURAN BÜTÜN PARTİLERLE...'

Mutabık kaldığımız alanlarda, altılı masaya her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz. O masada oturan bütün partilerle, işbirliği yaptığımız alanları genişletmek konusunda güçlü bir iradeye sahibiz.'

 

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, 'DEVA Partisi olarak Altılı masadaki mutabakatımıza bağlıyız.' dedi.

DEVA Partisi'nin ses getirecek kararı sonrası 'altılı masa' iddialarına partiden yanıt geldi SON DAKİKA | DEVA Partisi'nin seçimlere kendi adıyla girme kararı sonrası CHP'den ilk açıklama

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x