BAKAN KAYA: FETÖ MENSUPLARI HAK ETTİKLERİ CEZAYI ALMAYA DEVAM...

BAKAN KAYA: FETÖ MENSUPLARI HAK ETTİKLERİ CEZAYI ALMAYA DEVAM EDECEKLER

BAKAN KAYA: FETÖ MENSUPLARI HAK ETTİKLERİ CEZAYI ALMAYA DEVAM EDECEKLER

09 Ekim 2017 - 15:21

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan  Kaya, FETÖ mensuplarının, hukuk önünde hak ettikleri cezayı aldıklarını ve almaya  devam edeceklerini belirterek, "Milletimiz müsterih olsun, en ağır şekilde  cezalandırılacaklar. Biz de bu davaların takipçisiyiz. Hükümetimiz ve devletimiz,  şehit yakınlarının ve gazilerin her zaman yanında. Onlara her zaman sahip çıkmaya  devam edeceğiz." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, sanıklarının ilk kez hakim karşısına çıktığı FETÖ'nün darbe  girişiminde 34 kişinin şehit edilmesine ilişkin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü  Davası'nı izlemek üzere geldiği Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde basın  mensuplarına açıklama yaptı.

"Bu dava, tüm milletimizin davası. Bu davayı takip etmek, sahip çıkmak  da bizim borcumuz. Adeta bir demokrasi nöbeti tutuluyor burada." diyen Kaya, Aile  ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün  başından itibaren her zaman şahit ailelerinin ve gazilerin yanında olduklarını  hatırlattı.

Kaya, dava süreçlerinde de 81 ilimizde Aile ve Sosyal Poliitikalar İl  Müdürlüklerinin davaları yakından takip ederek, şehit ailelerine ve gazilere  destek verdiğini söyledi.

Şehitler Köprüsü'nde haince katledilen 34 şehit için burada  bulunduklarını dile getiren Kaya, sözlerine şöyle devam etti:

"Orada dava arkadaşımız Erol Olçok bey de şehit düştü. 15 Temmuz'un en  genç şehitlerinden ABDullah Olçok da şehit düştü. 32'si sivil,  2'si polis olmak  üzere Boğaziçi Şehitler Köprüsü'nde 34 vatandaşımız şehit düştü, yüzlerce gazimiz  var. Biz her zaman şehit yakınlarımızın, gazilerimizin yanındayız. Görüldüğü gibi  bu FETÖ terör örgütünün mensupları, hukuk önünde hak ettikleri cezayı alıyorlar  ve almaya devam edecekler. Milletimizin içi müsterih olsun, en ağır şekilde  cezalandırılacaklar. Biz de bu davaların takipçisiyiz. Hükümetimiz ve devletimiz,  şehit yakınlarının ve gazilerin her zaman yanında. Onlara her zaman sahip çıkmaya  devam edeceğiz. Bu, devletimizin, hükümetimizin görevidir. Onlar bize  şehitlerimizin enameti. Milletimize, devletimize kasdedenler bugüne kadar olduğu  gibi bugünden sonra da en ağır şekilde cezalarını alacaklar" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bir  gazetecinin ABD ve Türkiye'nin vizeyi karşılıklı askıya almasına ilişkin  sorusunu, "Bu konuda ABD Büyükelçiliği'nin aldığı kararın muhatabı bizim  Washington Büyükelçiliğimiz. Onlar da zaten gerekli kararı almışlardır. Biz de  olayı takip ediyoruz." şeklinde yanıtladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x