Bakan Net Konuştu!

Bakan Net Konuştu!

01 Şubat 2019 - 10:33

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Restoranların, kafelerin en güzel yerleri sigara içenlere ayrılıyor. Sigara içmeyen yüzde 70'i arkaya küçük bir yere, sigara içen yüzde 30'u en güzel yere alıyorsunuz. Bundan sonra buralarda da kapalı bölümler olacak" dedi

Sigara ve sigara bağımlılığıyla yapılan mücadelede yeni bir değişiklik söz konusu.
Kapalı alanlarda sigara yasağı uygulanmaya başlandığı tarihten itibaren işletmeler, açık alana masa ve sandalye koyarak sigara içen müşterilerini burada kabul etmeye başlamıştı.Ancak, ilerleyen zamanlarda sigara içen müşterileri cezbedebilmek adına; açık alanlara ısıtıcı konulmuş ve mekanların en güzel yerleri de sigara içenlere tahsis edilmişti.
Şimdi yapılması planlanan değişiklikle, sigara içenler dışarıdan içeriye alınacak. İşletmelerin iç kısmında yüzde 30'luk kısımda sigara içenlere ayrılan yerin, havalandırmasının kuvvetli ve iki kapıyla geçişin sağlanması da planlanıyor.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sigara yasağıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
"Denetimler biraz gevşediğinde oranlar hemen yükseliyor" diyen Koca, "Cezbedici olmasın diyoruz ama restoranların, kafelerin en güzel yerleri sigara içenlere ayrılıyor. Televizyonlarda buzladığımız görüntüleri çocuklara göstermeyelim diyoruz ama restoranda, sokakta sergiliyoruz. Yurtdışında bu kadar açık alanda içilmiyor" dedi.
Fahrettin Koca " Sigara denetimleri artınca, nargile kültürü oluşturmaya çalışıyorlar. Elektronik sigara zararsızdır' diyorlar, oysa durum tam aksi. 'Kadınlara özel' diyerek sigara pazarlıyorlar. Gençler uzun süreli müşteri olma potansiyeli ile kadınlar ise anne olarak rol model olacağı düşüncesi ile tütün endüstrisinin hedefindeler. Endüstri ile mücadele etmezseniz sonuç alamazsınız. Bugüne kadar genellikle sigaranın zararlarından bahsettik. Bu önemli ama sigaranın tiksindirici algısını da mutlaka oluşturmamız gerekiyor" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x