BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM’DAN FLAŞ AÇIKLAMA

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

10 Aralık 2016 - 14:56

Başbakan Binali Yıldırım ile Danimarka Başbakanı Lars Lokke Rasmussen ortak basın toplantısı düzenledi.
Başbakan Binali Yıldırım, Danimarka Başbakanı Lars Lokke Rasmussen ile  görüştü. Çankaya Köşkü'ndeki görüşme öncesi Başbakan Yıldırım, konuk mevkidaşını makam aracından indiği sırada karşıladı. Basın kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşme sonrası iki başbakan ortak basın toplantısı düzenledi.. Toplantıda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişi sonrası Danimarka'nın tutumunun memnun edici olduğunu dile getirdi.  

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle: Avrupa Birliği ile ilişkilerimizi konuştuk. Terörle mücadelede uluslararası  işbirliğine olan ihtiyacın, bugün düne kadar daha fazla olduğu konusunda iki ülkenin aynı düşünceleri paylaştığını gördük. Farklı terör örgütleriyle aynı anda mücadele etmek zorunda olan Türkiye'nin desteklenmesi, bu mücadelenin başarısına destek sağlayacaktır. Danirmarka'nın Roj TV'yi kapatma kararı, bu mücadelede güzel bir karar olarak görünmektedir. FETÖ ile mücadele konusunda da bu mücadelenin devam etmesi en büyük arzumuzdur. Danimarka'nın, bazı çevrelerce ülkemize karşı yürütülen karalama kampanyalarıyla ilgili sayın başbakana bilgi verme fırsatı bulduk. Danimarka Dışişleri Bakanı Jensen, İncirlik'i ziyaret etti ve 15 Temmuz konusundaki dayanışma dileklerini bize iletti."

SABAHA KADAR AYAKTAYDIM 

Danimarka Başbakanı Rasmussen ise yaptığı açıklamada "5 ay önce Türkiye darbe girişimine maruz kaldı. Ben bütün gece ayaktaydım ve buna şahitlik ettim. Son derece şok edici bir gelişmeydi ve o gece kullanabileceğim en iyi Türkçe ile Türk halkı ile dayanışmamı gösterdim" dedi. "Türkiye'yi Avrupa ile Asya arasında köprü olarak görüyorum" diyen Rasmussen, "İncirlik'te bulunan Danimarkalı askerleri ziyarete gidiyorum" ifadesini kullandı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x