BAŞBAKAN YILDIRIM: "KİM CUMHURİYETE EL UZATIRSA..."

BAŞBAKAN YILDIRIM: "KİM CUMHURİYETE EL UZATIRSA..."

BAŞBAKAN YILDIRIM: "KİM CUMHURİYETE EL UZATIRSA..."

03 Mart 2017 - 17:58

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

Milli iradenin sesini susturmak istediler. 27 Mayıs darbesinden sonra, Türkiye'nin yönetim sistemini değiştirmek istediler. Seçim oluyor bu sistemde aylarca hükümet kurulamıyor. Şimdi söz milletin, karar milletin. "Bunlar, zaten güçlüsünüz, neden sistemi değiştiriyorsunuz" diyorlar. Biz sistemi Erdoğan için değil, 'her doğan' için, yeni nesil için değiştiriyoruz.

"KİM CUMHURİYETE EL UZATIRSA..."


Rejim değiştiriliyor diyenler alçakça adice bir yalan söylüyor. Bizim rejimimizin adı 1923'te konulmuş, Cumhuriyet kurulmuş. Kim Cumhuriyete el uzatırsa, dil uzatırsa en önce karşısında milleti bulur. Bu rejimi değiştirmek isteyenler, bu ülkenin cumhurbaşkanını isteyenler 15 Temmuz gecesi derslerini aldılar.

Bizim bu sistemle yaptığımız şey sadece hükümet sistemini değiştirmektir. Daha kaliteli bir sistemi hayata geçirmek istiyoruz. Bu yeni sistemle Türkiye'nin ekonomisi büyüyecek, refah daha artacak. Soframızdaki ekmek büyüyecek. Sistemin kazancı her kesime fayda sağlayacak.
 
"BU MEMLEKETTEN ÇEKİP GİDECEKLER"


Bu sisteme PKK, DEAŞ, FETÖ karşı çıkıyor. Diyorlar ki 'aman aman ha, hayır verin, evet çıkarsa biz bittik' diyorlar. Bunlar bitecekler! Ne yaparlarsa yapsınlar bu memleketten çekip gidecekler. Bu ülkenin geleceğini karartmaya güçleri yetmeyecek. Yeni sistemle en çok da terörle mücadelemiz güç kazanacak. Kurumlarımız arasında güçlü işbirliği olacak. Terörle mücadelede işin sonuna geldik. FETÖ'nün inine girdik. Teröristbaşı FETÖ gelecek, hesap verecek. Bölücü örgütle de mücadelemiz aynı şekilde devam ediyor.
 
"21'İNCİ YÜZYILI TÜRKİYE'NİN YÜZYILI YAPACAĞIZ"


Bu sistemle ilgili kafaları bulandırmak için muhalefet partileri elinden gelen her şeyi yapıyorlar. Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i fesh etme yetkisi yok. Meclis kendi kendine seçim kararı alabilir. Öyle bir hakkı var. Seçim yenileyebilir. Meclis'i fesh etme yetkisi bu değişiklikle gelmiyor. Sadece Meclis isterse seçimleri yenileyebiliyor. Cumhurbaşkanı da isterse seçime gidebiliyor. Bu sistemin en güzel yanı krizleri ortadan kaldırmıştır. Siyasette uzlaşma geri gelecek. Bu sistemle  21. yüzyılı Türkiye'nin yüzyılı yapacağız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x