Başbakan Yıldırım: Türkiye, KKTC’nin yanında olmaya devam...

Başbakan Yıldırım: Türkiye, KKTC'nin yanında olmaya devam edecek

Başbakan Binali Yıldırım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Tufan Erhürman'ı resmi törenle karşıladı. Başbakan Yıldırım, "Türkiye, KKTC'nin yanında olmaya devam edecek"diye konuştu. Yunanistan'da Türk bayrağının yakılmasına tepki gösteren Yıldırım, "Bayrağa yapılan hakaret o ülkeye yapılmış sayılır. Bunun kabul edilebilir yanı yoktur" dedi. Akdeniz'deki sondaj gerginliği ile ilgili konuşan Yıldırım, kışkırtıcı faaliyetlere karşılık verilecek" diye konuştu

07 Mart 2018 - 14:51

Başbakan Binali Yıldırım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  (KKTC) Başbakanı Tufan Erhürman ile görüştü. Görüşmede Başbakan Yardımcısı Recep Akdağı da bulundu. Çankaya Köşkü'ndeki görüşme sonrası iki başbakan ortak açıklama yapıyor. Türkiye'nin KKTC'nin yanında olmaya devam edeceğini söyleyen Başbakan Binali Yıldırm şunları söyledi: Türkiye şartlar ne olursa olsun KKTC'nin yanındadır.Ada'da eğer kalıcı, sürdürülebilir bir çözümün  mümkün olması gerekiyorsa Güney Kıbrıs Rum tarafının buna zihinsel olarak hazır  olması lazım."
ATİNA'DA TÜRK BAYRAĞININ YAKILMASI 

Yunanistan'da Türk bayrağının yakılmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Yıldırım, "Bayrak ülkelerin onurudur, gururudur. Bayrağa yapılan hakaret o ülkeye yapılmış sayılır. Bunun kabul edilebilir yanı yoktur. O bayrağın uğruna canlarımızı veriyoruz. Bu ve buna benzer densizlikleri yapanları muhatap bile almıyoruz" dedi.  İki Yunan askeriyle hukuki sürecin devam ettiğini belirten Yıldırım, "Bu konuyu AB ilişkilerine kadar götürmek büyük bir zeka işi" diye konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x