Belçim Bilgin’in Danimarka çıkarması

Belçim Bilgin’in Danimarka çıkarması

Belçim Bilgin’in Ben Kingsley ve Theo James ile rol aldığı ‘Backstabbing for Beginners’ (Komplo) filminin prömiyeri Danimarka’da yapıldı.

23 Ocak 2018 - 23:00

 Bilgin tüm dikkatleri üzerine çekti. Politik gerilim türündeki film Türkiye’de mart ayında vizyona girecek.

Filmin Konusu:

Politik gerilim türünde olan “Backstabbing for Beginners”da James, Birleşmiş Milletler’in Petrol Karşılığı Gıda Program Koordinatörlüğü’ne atanan Michael adlı idealist bir genci canlandırıyor. Savaş sonrası görev gereği kendini Irak’ta bulan Michael, Ben Kingsley’nin oynadığı Pasha’ya güvenebileceğini düşünüyor ama işler planladığı gibi gitmiyor. İşte o günlerde yolu Belçim Bilgin’in canlandırdığı Kürt kızıyla kesişiyor. Ve gerilimli bir ortamda sürpriz bir aşk hikâyesi doğuyor.

Ünlü oyuncu Belçim Bilgin Erdoğan; 31 Ocak 1983 yılında, Ankara’da dünyaya geldi. Bir çok dizi film ve sinema filminde rol alan Bilgin, küçüklüğünden beri oyuncu olmak istiyormuş.

Bilgin, İlkokulu Salih Alptekin İlkokulu'nda okuduktan sonra babasının tayini nedeniyle İskenderun'a taşındılar. Ortaokulun son yılı ve lise yıllarını Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'nin sosyal ortamında geçirerek 2001'de Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. 2002'de Hacettepe Üniversitesi Bilgi-Belge Yönetimi Bölümü'nde yüksek eğitimine başladı. Ancak lise yıllarında amatör olarak tiyatroyu deneyen Belçim Bilgin, oyuncu olmayı düşünüyordu.

Arkadaşının aracılığıyla Yılmaz Erdoğan ile tanışan Bilgin, dah sonra “Sıfır Kilometre” adlı sinema filminde oynadı. Aynı zamanda okulunu dondurarak Paris’e yerleşti. Burada 2 sene kalan Belçim “Dol” adlı film'de de rol aldı.

2006 yılında Türkiye’ye dönüş yapan oyuncu, ünlü sanatçı ve yönetmen Yılmaz Erdoğan ile evlendi.

“Hatırla Sevgili” adlı dizide “Defne” karakterini canlandıran Belçim eşi Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı bir oyunda rol almak istediğini de belirtmiştir.23 Ocak 2009 da vizyona giren “Güz Sancısı” filminde “Nemika” karakterini canlandırmıştır. Ayrıca Ocak 2011'de “Aşk Tesadüfleri Sever” adlı filmde baş rol oyuncusu olarak görev almıştır. Son olarak Fox TV'de yayınlanan “Kördüğüm” adlı dizide başrol oyuncusu olarak rol almaktadır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x