Bir İlk Olacak!

Bir İlk Olacak!

23 Şubat 2019 - 12:44

İstanbul Beyoğlu'nda düzenlenen Tersane İstanbul'un temel atma töreninde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Engellerle, sabotajlarla dolu uzun mücadelenin ardından bir hayali daha gerçekleştiriyoruz. Tersane İstanbul Projesi, İstanbul'u çok daha farklı konuma taşıyacak bir projedir" dedi

Erdoğan konuşmasının devamında bir ilk olacak diyerek "Türkiye'nin çok önemli üç tane müzesi burada inşa edilecek. İlk defa bir Kadın Müzesi'ni burada inşa etmiş olacağız." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen 'Tersane İstanbul' temel atma töreninde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Bugün ülkemiz ve İstanbulumuz, Haliç'imiz adına tarihi bir temel atma törenini inşa ediyoruz. Engellerle, sabotajlarla dolu uzun mücadelenin ardından bir hayali daha gerçekleştiriyoruz.
 
Tersane İstanbul Projesi, İstanbul'u çok daha farklı konuma taşıyacak bir projedir. Yap - İşlet - Devret modeliyle bu projeyi hayata geçiriyoruz. Proje kapsamında burada iki adet 70 yat bağlama kapasiteli yat limanı, toplam yatak sayısı 1200 olan üç otel inşa edilecek.
 
60 BİN KİŞİYE İSTİHDAM
 
Tabi işletme süresi 45+4 yıl, 49 yıl inşasıyla beraber. İhale bedeli 1 milyar 429 milyon lira olan Tersane İstanbul Projesi'nden devlet sadece kira bedeli olarak toplam 1 milyar 346 milyon dolar artı KDV geliri elde edecektir. Bunun yanında projenin Haliç ve İstanbul için oluşturacağı katma değer ile ülkemizin kazancı daha da artacaktır. Proje yapım aşamasında 4 bin kişilik hizmete girmesiyle, doğrudan 15 bin, dolaylı 45 bin olmak üzere 60 bin insanımıza yeni istihdam sağlayacaktır.
 
"30 MİLYON ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ"
 
Ayrıca yine proje için de Türkiye'nin çok önemli üç tane müzesi burada inşa edilecek. İlk defa bir Kadın Müzesi'ni burada inşa etmiş olacağız. Bir üçüncü müze de yine Türk İslam Eserleri Müzesi olarak inşa edilecek.
 
5700 araç kapasiteli kapalı otopark yer alıyor.  Buraya yıllık ortalama 30 milyon ziyaretçi bekliyoruz.

HALİÇ'E 7,5 KM'LİK BİSİKLET YOLU

Haliç'i tekrar İstanbul'un incisi yaptık. İnşallah burayı bir üst lige çıkaracağız. Haliç bölgesinde kuş parkı, doğa parkı yapacağız. 7 kilometrelik Haliç kıyısında yeni bir düzenleme planlıyoruz. Yeşil alanlar, teknopark ve 7,5 km'lik bisiklet yolu kazandırmayı hedefliyoruz. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x