BİRANIN BİLİNMEYEN 10 FAYDASI

BİRANIN BİLİNMEYEN 10 FAYDASI

BİRANIN BİLİNMEYEN 10 FAYDASI

01 Ocak 2017 - 20:50

İnsanlık tarihinin en eski içeceklerinden biri olan biranın faydaları sadece gecelerimizi neşelendirmek, televizyon karşısında maç keyfine eşlik etmek ya da öldürücü yaz sıcağında bizi ferhatlamakla sınırlı değil. Bira, içindeki mineraller ve vitaminler sayesinde derimize, midemize ve saçlarımıza iyi gelebilir, bitkilerimiz için gübre görevi görüp, ahşap mobilyalarımızın ideal parlatıcısı olabilir.

Birayı bir yandan arı ve salyangoz kovucu olarak kullanırken, diğer yandan da mutfakta yemeklerinize ekleyebilir, kabartma tozu olarak kullanabilir ya da etlerinizi içinde marine edebilirsiniz. Biranın faydalarını görünce bir hayli şaşıracaksınız.

10 – Bira banyosu

Bira, harika bir cilt bakım malzemesidir. Bir dahaki banyo keyfinizde bir kutu ‘dark’ birayı suyla doldurduğunuz küvete boşaltın ve karıştırın. Biradaki besinler suyu yumuşatacak ve tuz kristalleri içinde yüzüyormuş hissi yaratacak. Banyoda geçireceğiniz yarım saatte, cildiniz rahatlayacak ve toksinlerden arınacaksınız. Küvetteki suyu içmeye kalkışmayın, bira keyfini banyo sonrasına bırakın!

9 – Mide ağrısına iyi gelir

Birayı rahatlıkla bir mide ilacı gibi kullanabilirsiniz. Mideniz rahatsız, hafif sancılar mı hissediyorsunuz? Bir bardak birayı yavaş yavaş içmek, midenizi rahatlatacaktır. Biranın mayası mideyi sakinleştirip olası spazmlardan korurken, alkol ağrı kesici görevi görecek ve kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Ayrıca unutmayın ki çivi çiviyi söker. Akşamdan kalmaysanız bir bardak buz gibi bira içmek sizi kendinize getirecektir. Küçük bir ikaz: ülser ve gastritiniz varsa, bu maddeyi es geçebilirsiniz.

8 – Mobilya parlatıcısı

Size garip gelebilir ama bira aynı zamanda çok iyi bir ahşap mobilya parlatıcısıdır. İlk aşamada bir kutu bira açın ve gazı kaçana kadar birkaç saat bekletin. İlk önce parlatacağınız mobilyanın iyice tozunu alın ve temizleyin. Ardından, gazı kaçmış birayla bir beze dökün ve mobilyanızı ovmaya başlayın. Kuru bir bezle ıslaklığı alın. Mobilyanızın parlaklığı karşısında şaşıracaksınız.

7- Etinizi marine edin

Birayı mutfakta da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bira, soya gibi harika bir marine sosu olabilir. Pişireceğiniz eti – bu herhangi bir et olabilir – ocağa koymadan önce birkaç saat biranın içinde bekletin. Ne kadar uzun beklentirseniz etiniz o kadar lezzetli olacaktır. Biraya tuz, karabiber ve çeşitli baharatlar ekleyerek, lezzete lezzet katabilirsiniz.

6 – Bitkilerinizi salyangozlardan kurtarın

Biranın marifetlerini okudukça hayrete düşeceksiniz. Banyonuzu yaptınız, mideniz kendine geldi, arada mobilyanızı parlatıp, akşam yemeği için etleri bira sosuna yatırdınız, şimdi de bahçeden salata için birkaç domates toplayacaksınız. Eğer kendi tüketiminiz için bitki yetiştiriyorsanız, salyangozlar ve küçük böcekler en büyük düşmanınız olacaktır. Kimyasal ilaçlar kullanacağınıza biranın işinizi göreceğini biliyor muydunuz? Bitkilerinizin dibine, çukur bir tabağa biraz bira koyun ve bekleyin. Salyangozlar biranın kokusuna gelecek, içerken sarhoş olup içine düşerek boğulacaklardır. Bira tabağını neredeyse hergün değiştirmeyi unutmayın. Bitkileriniz kısa sürede sağlıklarına kavuşacaktır.

5 – Birayla bahçeniz daha bereketli olsun

Hazır bahçeden ve bitkilerden konu açılmışken… Bira aynı zamanda gübre olarak da kullanılabilir. Biranın içindeki besinler toprağa bereket getirecek, bitkilerinizin gereken mineralleri almasını sağlayacaktır. Örneğin arkadaşlarınızla televizyon karşısında yaptığınız maç keyfinden arta kalan bira kutularını ya da şişelerini bitkilerin dibine, baş aşağı bir şekilde toprağa dikin. Toprak birayı birkaç günde yavaşça emecek, bitkiniz daha sağlıklı olacaktır. Yalnız dikkat, bu tekniği su verir gibi kullanmayın, bitkinizi boğabilirsiniz.

4 – Arı kovucu bira

Arılar, ekosistemde hayati bir öneme sahip olsalar da, çoğu zaman pikniklerin ve yaz ayları sofralarının istenmedik misafirleri olurlar. Zamanımızı yemek yemektense arıları kovmaya harcarız. Küçük bir tabakta Türk kahvesi yakarak arıları kaçırabilirsiniz ama bu biraz kokulu bir çözümdür. Diğer bir çözüm ise bir kaç tane bira kutusu açıp, masanın uzağına yerleştirmektir. Arıları kendine çekecek bu teknik sakin bir yemek yemenizi sağlayacaktır. Ancak dikkat: yemekten sonra dalgınlığa gelip bira kutularından içmeye kalkışmayın, hiç de hoş olmayan bir sürprizle karşılaşabilirsiniz!

3 – Birayla saç bakımı

Bira, içindeki besinler sayesinde, cildinize olduğu kadar saçlarınıza da iyi gelecektir. Bakımsız saçları canlandıracak, kırıklara iyi gelecek ve saçınızın parlak bir görünüme kavuşmasını sağlayacaktır. Kulağa garip gelebilir ama marketlerden aldığınız ve içinde birçok kimyasal madde bulunan sentetik şampuanlardan çok daha doğal olacağı kesin. Piyasada bulursanız biralı şampuan alabilirsiniz, yoksa saç bakımını kendiniz yapmanız gerekecek. Bunun için saçlarınızı birayla yıkayın, kurumasını bekleyin, biraz bekletin ve temiz suyla durulayın.

2 – Biralı hamur

Eğer yemeklerinizde kullanmak için hamurunuzu kendiniz yapıyorsanız, bira yardımınıza gelebilir. Hamurumuzu yaparken, hem bağlayıcı hem de hacim verici olarak kabartma tozu kullanırız. Bu tarifte, baloncukları ve mayası aynı görevi gören birayı kullanacağız. 1,5 ölçek una yarım çay kaşığı tuz dökün ve ardından sürekli karıştırarak bira ilave etmeye başlayın. Eğer hamurunuz çok kalın ve sertse biraz daha bira ekleyin. Eğer çok yumuşak ve dağılıyorsa biraz daha un ekleyin. Hamurunuz daha önce hiç olmadığı kadar lezzetli olacaktır.

1 – Birayla mangal keyfi

İlkbahar yaz aylarının en keyifli etkinliklerinden olan mangal partileri sırasında birayı sadece içmekle kalmayıp yemeklerinizde de kullanabilirsiniz. Daha önce etlerinizi birayla nasıl marine edebileceğinizi anlatmıştık. Eğer tavuğunuzu bütün olarak pişirmek istiyorsanız, bira yine imdadınıza yetişecektir. İçi temizlenmiş tavuğunuzu yarısına kadar dolu bir bira şişesine geçirin, üzerine baharatları ekleyin ve ızgaranıza dikey olarak yerleştirin. Tavuğunuz sıcaktan buharlaşmaya başlayacak biranın tüm aromasını çekecektir. Yemeğinize lezzet katmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x