"Bizim Demokrasi Anlayışımızda Sandık Namustur"

"Bizim Demokrasi Anlayışımızda Sandık Namustur"

27 Mart 2019 - 13:08

Düzce'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böyle bir ortamda şu veya bu sebeple sandığa gitmemek, bize değil ülkeye ve millete ceza vermektir. Bizim demokrasi anlayışımızda sandık namustur. Oyunu kullanan herkesten bunun sonuçlara yansımasını takip etmesini istiyorum" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Düzce mitinginde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Yüzde 49 istihdam oranıyla Türkiye'nin üreten gücü Düzce'yi gönülden selamlıyorum. Gökkuşağı bir şehre ancak bu kadar yakışır. Ülkemizin ve coğrafyamızın tüm renklerini içinde barındıran Düzce, dünyaya kardeşlik nedir gösteriyor. Düzce hizmetin, yatırımın, emeğin kıymetini iyi bilir. Düzce, 2023 hedeflerine ulaşmak için AK Parti'nin gönül belediyeciliğiyle yoluna devam edecektir.

Depremin yol açtığı yıkımın izlerini silmek için her türlü gayreti gösterdik. 600 miyon liraya yakın kaynakla 600 binden fazla konut inşa ettik. Bugün görüyorum ki Düzce 20 sene öncesinden çok farklı. Önümüzdeki dönemde daha gelişmiş bir Düzce için hep birlikte daha çok çalışacağız.

"Milli iradenin tecelli ettiği yer seçimdir, sandıktır"

Pazar günü Düzce'de ve diğer illerde tüm vatandaşlarımı mutlaka sandığa gitmeye davet ediyorum. Milli iradenin tecelli ettiği yer seçimdir, sandıktır. Pazar günü sandığa gitmeyen her vatandaşımız, kendi iradesini oraya gidip oyunu kullananların insafına terk ettiğini bilmelidir. Seçim sonuçları toplam seçmen sayısına göre değil, oyunu kullananların tercihlerinin dağılımıyla ortaya çıkar. Kızgınlık, küskünlük, ders verme hissiyatı başka şeydir, sandıkta milli iradeye sahip çıkmak başka şeydir. Kullanılmayan her oy, bu ülkenin ve milletin başına çorap örmek isteyenlerin ekmeğine sürülmüş bir yağ gibidir.

"Nefsinin peşinden gidenlerle bizim işimiz yok"

İnsanın olduğu her yerde hata da eksik de vardır. Önemli olan bunları düzeltme iradesidir, biz bu kararlılığa sahibiz. Millete ve ülkeye hizmet için kendisine tahsis edilen imkanları istismar edenlerin bizim dünyamızda yeri asla olamaz. Milletimizin gönlünü kıran, bizim gönlümüzü kırmış demektir. Bunun hesabını mutlaka verecektir. Bazı yerlerde bizden aday olamayanların, hiç olmayacak partilerden adaylıklarını koyarak karşımıza çıktıklarını görüyorum, bu acıdır. AK Parti'de siyaset yaparken, sırf aday olamadım diye başka yere gitmişsen bunun adı şehrine hizmet davası değil, nefsine hizmet çabasıdır. Nefsinin peşinden gidenlerle bizim işimiz yok. Bir siyasi parti ilkeleriyle, prensipleriyle ayaktadır.

"Benim Kürt kardeşlerimin oyları senin ipoteğin altında mı?"

Ankara'da yaşayan Kürt kardeşlerime sesleniyorum; Siz Özhaseki kardeşim orada dururken oyunuzu soyadı Yavaş olan birine mi vereceksiniz? Benim Kürt kardeşlerimin oyları senin ipoteğin altında mı? Pazar günü bunlara Osmanlı tokadını vuralım.  Böyle bir ortamda şu veya bu sebeple sandığa gitmemek, bize değil ülkeye ve millete ceza vermektir. Bizim demokrasi anlayışımızda sandık namustur. Oyunu kullanan herkesten bunun sonuçlara yansımasını takip etmesini istiyorum.

Düzce'ye yapılan yatırımlar

Biz Düzce'yi sadece aşkla sevmekle kalmadık, her alanda eşi benzeri görülmemiş hizmetlerle tanıştırdık. Bay Kemal'in sıkıntılar var, aynı zamanda bakan kördür, gönlü mühürlüdür. Bu kardeşiniz eserlerle konuşuyor. Bay Kemal senin başkanın kendi ilinde ne var haberi yok. Düzce'ye 11 katrilyon yatırım yaptık. İnsanın olduğu yerde yatırım noktalanmaz. Dikey mimariye asla prim vermeyeceğiz. Evlerde zemin artı 3 katın üzerine çıkmamamız gerekir. Depremlerde  en büyük tehdit çıkma balkonlardır, olmaması gerekir. Düzce merkezde yeni yaptığımız devlet hastanesi bir bölge hastanesi gibi çalışıyor. Şehrimizin turizm potansiyelini değerlendirmek için Akçakoca'da çok önemli yatırımlar hayata geçiriliyor. Ceneviz Kalesi ve yat limanı şehrin turizmine ciddi hareketlilik getirecek. Modern otogarla Düzce'nin önemli bir eksiği tamamlanmış oldu. Acar suyu ve Karaca derelerini Melen Su Parkı ile birleştirerek yeşil koridor oluşturuyoruz. Türkiye'nin tarihinde spora bizim dönemimiz kadar önem veren olmamıştır. 

Düzce bugüne kadar bizi hiç üzmedi, bu seçimlerde de rekorlar listesinin en üstünde yer alacak. Burası kendi vatandaşlarının yanında Balkanlar'dan, Kafkaslar'a, Kırım'a kadar birçok yerden gelenlerin de vatanı. Bu hareket bir davadır, burada bir dayanışma vardır. Sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu biliyoruz. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x